Ρενέσες: Επιστρέφει στην προπονητική αλλά όχι ως head coach

Ευαγγελος Στελλάκης
Ρενέσες: Επιστρέφει στην προπονητική αλλά όχι ως head coach

bet365

Ο Αίτο Ρενέσες επιστρέφει στην προπονητική δράση, καθώς θα αναλάβει την καθοδήγηση των ταλαντούχων παικτών της Μπανταλόνα.

Όπως μετέδωσε η ισπανική L'Esportiu, ο εμβληματικός τεχνικός που αποχώρησε από την Άλμπα Βερολίνου το περασμένο καλοκαίρι, επιστρέφει στην προπονητική, αλλά όχι ως head coach. Η νέα του αρμοδιότητα - η οποία πάντως δεν του είναι καθόλου άγνωστη, καθώς σ' αυτήν ειδικεύεται - είναι να εργαστεί μαζί με τα νεαρά παιδιά της Μπανταλόνα, ούτως ώστε να τα βοηθήσει να εξελιχθούν περαιτέρω.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρενέσες θα αναλάβει την καθοδήγηση των ταλαντούχων Ζόμπορ Μαρόνκα, Μιγκέλ Άλεν, Αντριά Ντομενέκ, Γιανίκ Κράαχ, Ρούμπεν Πρέι και Κρις Χελμάνις, οι οποίοι θεωρούνται πολύ σημαντικά πρότζεκτ των Καταλανών.

Ο 75χρονος προπονητής είναι, άλλωστε, μια πολύ σημαντική φιγούρα για την Μπανταλόνα, καθώς είχε εργαστεί εκεί από το 1983 έως το 1985 αλλά κι από το 2003 έως το 2008, όντας ο άνθρωπος που ανέδειξε τους Ρίκι Ρούμπι και Ρούντι Φερνάντεθ.

Άλλωστε, ο Ρενέσες είχε δηλώσει το καλοκαίρι, μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Άλμπα, πως ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από το υψηλότερο επίπεδο της προπονητικής.

@Photo credits: euroleague.net
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα