Ισπανία: Αυξήθηκε στο 80% η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα

Ευαγγελος Στελλάκης
Ισπανία: Αυξήθηκε στο 80% η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα

bet365

Νέα δεδομένα στην Ισπανία, καθώς η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιστημονική επιτροπή να αυξηθεί στο 80%, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότερο κόσμο θα φιλοξενούν από την 1η Οκτωβρίου τα ισπανικά γήπεδα. Το 40% που ισχύει αυτή τη στιγμή διαφοροποιείται με αυξητική τάση αγγίζοντας πλέον το 80%.

Το συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ισπανίας έλαβε την σχετική απόφαση ομόφωνα, κατόπιν ψηφοφορίας. Το 80% θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κι έκτοτε αναμένεται να επανεξεταστεί το αν θα διατηρηθεί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντα με συγκεκριμένους κανόνες, όπως φυσικά η χρήση μάσκας, η απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού ή ποτού, αλλά και του καπνίσματος, οι σύλλογοι θα μπορούν πλέον να υποδεχθούν περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες τους, σε ματς της ACB ή ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όπερ σημαίνει πως η Ρεάλ Μαδρίτης, για παράδειγμα, από τους 7.000 μπασκετόφιλους που μπορούσε να έχει στο WiZink Center, πλέον θα μπορεί να έχει κοντά στις 14.000. Πρόκειται για μια σημαντικότατη αύξηση η οποία, μεταξύ άλλων, θα φέρει περισσότερα έσοδα στις ομάδες.

@Photo credits: realmadrid.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα