Ισπανία: Αυξήθηκε στο 80% η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα

Ευαγγελος Στελλάκης
Ισπανία: Αυξήθηκε στο 80% η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα

bet365

Νέα δεδομένα στην Ισπανία, καθώς η μέγιστη χωρητικότητα στα κλειστά γήπεδα αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιστημονική επιτροπή να αυξηθεί στο 80%, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότερο κόσμο θα φιλοξενούν από την 1η Οκτωβρίου τα ισπανικά γήπεδα. Το 40% που ισχύει αυτή τη στιγμή διαφοροποιείται με αυξητική τάση αγγίζοντας πλέον το 80%.

Το συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ισπανίας έλαβε την σχετική απόφαση ομόφωνα, κατόπιν ψηφοφορίας. Το 80% θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κι έκτοτε αναμένεται να επανεξεταστεί το αν θα διατηρηθεί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντα με συγκεκριμένους κανόνες, όπως φυσικά η χρήση μάσκας, η απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού ή ποτού, αλλά και του καπνίσματος, οι σύλλογοι θα μπορούν πλέον να υποδεχθούν περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες τους, σε ματς της ACB ή ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όπερ σημαίνει πως η Ρεάλ Μαδρίτης, για παράδειγμα, από τους 7.000 μπασκετόφιλους που μπορούσε να έχει στο WiZink Center, πλέον θα μπορεί να έχει κοντά στις 14.000. Πρόκειται για μια σημαντικότατη αύξηση η οποία, μεταξύ άλλων, θα φέρει περισσότερα έσοδα στις ομάδες.

@Photo credits: realmadrid.com
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα