«Ο.Σ.Ε., μπου@@@λο, φέρε μας το τραίνο»: Οταν τα χιόνια στην Αθήνα απέκλεισαν τον Κυπελλουχο ΠΑΟΚ (vid)

«Ο.Σ.Ε., μπου@@@λο, φέρε μας το τραίνο»: Οταν τα χιόνια στην Αθήνα απέκλεισαν τον Κυπελλουχο ΠΑΟΚ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
«Ο.Σ.Ε., μπου@@@λο, φέρε μας το τραίνο»: Οταν τα χιόνια στην Αθήνα απέκλεισαν τον Κυπελλουχο ΠΑΟΚ (vid)

bet365

Πριν από 23 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το Κύπελλο στο ΣΕΦ απέναντι στην ΑΕΚ αλλά λόγω του χιονιά, η αποστολή επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη με τραίνο. Το γλέντι στον Ρέμο και η υποδοχή από 4.000 φίλους του ΠΑΟΚ στον σταθμό της Θεσσαλονίκης.

31 Ιανουαρίου 1999.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Εκείνα τα 24ωρα η κακοκαιρία είχε πλήξει όλη την Ελλάδα, αλλά μέσα στο παρκέ, το ενδιαφέρον ήταν μόνο αγωνιστικό. Μετά το τέλος του αγώνα έμελλε να απασχολήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ ο... χιονιάς!

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το παιχνίδι κύλησε όπως ακριβώς ήθελαν οι Θεσσαλονικείς καθώς επικράτησαν της «Ένωσης» με 71-54 με αποτέλεσμα να κατακτήσουν για 3η φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο. Ο Φράνκι Κινγκ (21π.), ο Ουόλτερ Μπέρι (19π.), ο Γιώργος Μπαλογιάννης (16π.) ήταν εκείνοι που είχαν «υπογραψει» την ιστορική στιγμή για τον «δικέφαλο του βορρά» χωρίς να απασχολεί κανέναν εκείνη τη στιγμή η... επιστροφή στην βάση.

Άλλωστε άπαντες ζούσαν σ' ένα απίστευτο ντελίριο χαράς και ενθουσιασμού κρατώντας το Κύπελλο στα χέρια τους. Όσο περνούσε η ώρα, άρχισε να γίνεται και συζήτηση για τα όσα θα συναντούσαν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από την υποδοχή που θα είχαν επιφυλάξει οι φίλοι της ομάδας.

Ο Ρέμος, η επιστροφή με τραίνο και η αποθέωση στη Θεσσαλονίκη

Ποια επιστροφή, ποιο αεροδρόμιο και ποιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη; Εκείνο το βράδυ έπληττε σφοδρή κακοκαιρία την Ελλάδα, τα χιόνια να είχαν καλύψει τα πάντα, ενώ είχε μπει... απαγορευτικό στις πτήσεις. Όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην... γλεντήσει ο ΠΑΟΚ την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Αντώνης Ρέμος ήταν εκείνος που είχε παρακινήσει τους Θεσσαλονικείς να πάνε στο κέντρο όπου τραγουδούσε μαζί με τους Διονυσίου και Λιβιεράτο. Η επιστροφή στην Θεσσαλονίκη έμοιαζε... δύσκολη.

Πράγματι! Το Κύπελλο μεταφέρθηκε στα τραπέζια του μαγαζιού και υπό τους ήχους του (φίλου του Ηρακλή) Αντώνη Ρέμου γιορτάστηκε η κατάκτηση του τροπαίου. Τι θα γινόταν όμως με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη; Τραίνο! Στις επτά τα ξημερώματα η ομάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο ενώ δύο ώρες αργότερα είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση με το πούλμαν με προορισμό τον σταθμό Λαρίσης!

Περίπου 1.000 φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν... ξεπροβοδίσει την αποστολή μέσα σε αποθέωση ενώ είχε πέσει σήμα στην αποστολή της ομάδας ότι περίμεναν τους παίκτες άλλοι 4.000 οπαδοί στον σταθμό του τραίνου στη Θεσσαλονίκη. Το σύνθημα «Ο.Σ.Ε., μπο@@@λο, φέρε μας το τραίνο» δονούσε την παγωμένη ατμόσφαιρα, σε μια από τις πιο cult υποδοχές ομάδας λόγω της κακοκαιρίας...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα