Μήνυμα Μεσίνα: «Διακόψτε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα»

Μήνυμα Μεσίνα: «Διακόψτε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα»

Gazzetta team
Μήνυμα Μεσίνα: «Διακόψτε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα»

bet365

Ο Ετόρε Μεσίνα πρότεινε να μπουν στον... πάγο όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά τα εθνική πρωταθλήματα και στη συνέχεια να γίνει το restart!

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο έριξε πρόταση-βόμβα στο τραπέζι καθώς υποστήριξε ότι πρέπει να διακοπούν όλες οι διεθνείς διοργανώσεις προκειμένου να αποφευχθούν τα ταξίδια ελέω του κορονοϊού και να συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα ο Ετόρε Μεσίνα ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, μετά από πολλές σκέψεις αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον είναι πρόθυμος να μου δώσει πέντε λεπτά του χρόνου του.

Είχα την τύχη να ζήσω μια μακρά καριέρα στο διεθνές μπάσκετ: Οι ομάδες μου ανταγωνίστηκαν με υπερηφάνεια και σεβασμό για το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των FIBA, Euroleague και ULEB.

Ακόμη και με διάφορες διαφωνίες και ασυμφωνίες κατά καιρούς, πάντα σεβόμουν την ηγεσία και το όραμα των αείμνηστων κ. Στάνκοβιτς και κ. Μπάουμαν.

Είμαι περήφανος που είμαι φίλος του κ. Πορτέλα και του κ. Μπερτομέου και είχα την τιμή να προπονήσω τον κ. Βαν Ντε Σπίγκελ, επί του παρόντος Πρόεδρου της ULEB.

Ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές: Οι κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών έχουν λάβει αποφάσεις με επίκεντρο τον αποκλεισμό των κοινοτήτων ή κάποιων τμημάτων αυτών, για την προστασία από την Covid. Κάθε εβδομάδα έχουμε περισσότερους παίκτες ή προπονητές ή μέλη των ομάδων που βρίσκονται θετικοί στα τεστ ενώ όλο και περισσότερα παιχνίδια, σε κάθε χώρα ή στις διεθνείς διοργανώσεις, αναβάλλονται.

Οι δυσκολίες στα ταξίδια μεγιστοποιούν τα προβλήματα και την ανησυχία όσον αφορά την υγεία για τις ομάδες και τους διαιτητές.

Σύντομα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τα παιχνίδια που αναβάλλονται. Όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα των αγώνων θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι πιο τυχερός, αντιμετωπίζοντας λιγότερη μόλυνση στην ομάδα του, σε σύγκριση με άλλους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και με μεγάλη ταπεινοφροσύνη, ως παθιασμένος φίλος του μπάσκετ, θα ήθελα να ζητήσω από τους ηγέτες μας να αφιερώσουν ένα λεπτό, να αναιρέσουν τις διαφορετικές απόψεις που τις έχουν χωρίσει στο πρόσφατο παρελθόν και, για το καλό του μπάσκετ και τους φίλους του, να καθίσουν σε σε ένα τραπέζι και μην φύγουν μέχρι να βρεθεί μια κοινή λύση.

Όσο για τώρα, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι να ανασταλούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις ώστε να επιτρέψει στα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους τους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα ταξίδια εντός της χώρας θα είναι ευκολότερα. Μετά από αυτό, ίσως από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όλες οι διεθνείς διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν και να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Και, ίσως, η πανδημία να έχει περιοριστεί ή να έχει σταματήσει μέχρι τότε.

Φυσικά, οι τηλεοράσεις και οι χορηγοί θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά μια κοινή συνένωση που ιδρύθηκε από τους ηγέτες μας σίγουρα θα τους βοηθήσει να ενταχθούν.

Η υγεία των συμμετεχόντων και η ακεραιότητα της διοργάνωσης είναι οι προτεραιότητες και θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα, ως φίλοι του μπάσκετ, στους υπευθύνους μας για τις αποφάσεις τους.

Με πολύ σεβασμό,

Ετόρε Μεσσίνα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα