Ουντάνο για τον προπονητή της Αβελίνο: «Ο μαλ@$#ς μας είπε να παίξουμε σαν niggers» (vid)

Gazzetta team
Ουντάνο για τον προπονητή της Αβελίνο: «Ο μαλ@$#ς μας είπε να παίξουμε σαν niggers» (vid)

bet365

Ο Ίκε Ουντάνο μίλησε για ένα περιστατικό που συνέβη στα μέσα της σεζόν 2018-19 στην Αβελίνο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε τότε προπονητή τον Νέναντ Βούτσινιτς, ο οποίος δεν χειρίστηκε καλά μια κατάσταση σε διάρκεια αγώνα, όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του παίκτη.

Ο Ουντάνο, στο κανάλι του στο YouTube αποκάλυψε:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου ματς στην Αβελίνο. Παίζαμε στην έδρα της Τρέντο και χάναμε στο ημίχρονο. Πάμε στα αποδυτήρια. Ο κόουτς είχε τρελαθεί. Είπε "δεν ξέρω τι να σας πω, για να παίξετε. Δεν καταλαβαίνω. Θέλω να παίξετε σαν niggers". Τι;; Τον κοιτάμε άφωνοι. Πρώτα από όλα, δεν είναι καν μαύρος. Αυτός ο μαλ@$#ς μας είπε να παίξουμε σαν niggers. Ουάου! Ήταν απίστευτο. Δεν ήμουν στην ομάδα ούτε 48 ώρες. Μείναμε να τον κοιτάμε, για να καταλάβουμε τι να κάνουμε. Είχαμε μπερδευτεί. Ήταν από τη Σερβία και μας είπε να παίξουμε σαν niggers; Ειλικρινά, μας το είπε αυτό. Ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ με ό,τι είπε. Λέγαμε "δεν παίζει να είπε αυτό που είπε". Ήμασταν λίγο πιο λογικοί σε αυτή την ομάδα, αλλά στην Καντού πιστεύω δεν θα είχε καταφέρει να βγει από τα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι τελείωσε και την επόμενη ημέρα ήθελε μια συνάντηση με τους μαύρους παίκτες, γιατί ήξερε ότι τα σκάτωσε. Δεν υπήρχε τίποτα να πει, ο χρόνος δεν γυρνούσε πίσω. Ήσουν πολύ τυχερός που δεν σε δείραμε στα αποδυτήρια, γιατί ξεπέρασες κατά πολύ τα όρια. Δεν υπήρχε δικαιολογία για ό,τι είπε. "Τη λέξη από 'n' τη λένε όλοι". Όχι, δεν είσαι nigga αδερφέ. Δεν έχεις δικαίωμα να λες αυτή τη λέξη.

Περίπου μια εβδομάδα μετά, απέλυσαν αυτόν τον καρ@#$η. Ήταν το καλύτερο που έκαναν. Ήμουν εκεί πόσο; Δύο ημέρες; Και τα λες αυτά, νομίζοντας πως όλα είναι καλά; Είναι τυχερός που έφυγε από τα αποδυτήρια. Ο επόμενος που ήρθε ήταν πολύ καλός κι έδειχνε κατανόηση».

Η λέξη «nigga/niggers» κρίνεται πως έχει μια «πολυπλοκότητα», καθώς θεωρείται η απόλυτη προσβολή, ωστόσο οι νέοι την χρησιμοποιούν μεταξύ τους, δίνοντάς της τη σημασία του «φίλου».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 44:00 του παρακάτω βίντεο

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα