Μεσίνα: «Στόχος της Αρμάνι το πρωτάθλημα και τα playoffs της Euroleague»

Μεσίνα: «Στόχος της Αρμάνι το πρωτάθλημα και τα playoffs της Euroleague»

Μεσίνα: «Στόχος της Αρμάνι το πρωτάθλημα και τα playoffs της Euroleague»

Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάστηκε από την Αρμάνι και τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων.

Ο Έτορε Μεσίνα χαμογελαστός απάντησε στις ερωτήσεις των ιταλικών media. Ο 59άχρονος προπονητής ανέλυσε το πλάνο που έχει στο μυαλό του για την Αρμάνι κι εξήγησε τους λόγους της απόφασής του.

Για την απόφασή του: «Δεν θα είχα δεχθεί ποτέ τον ρόλο εάν ήμουν μόνο προπονητής στο Μιλάνο. Είπα το “ναι” επειδή μου προτάθηκε την ίδια στιγμή η θέση του προέδρου των μπασκετικών δραστηριοτήτων. Ψάχνω για τον αντίστοιχο ΡΣ Μπιούφορντ των Σπερς, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που κάνει και ο Γκρεγκ Πόποβιτς: Να προπονώ. Ήμουν πολύ τυχερός που εργάστηκα στο πλάι του καλύτερου όλων. Ο Πόποβιτς έχει μία… 6η αίσθηση στο να κρίνει πότε πρέπει να πιέσεις περισσότερο τον άλλο και πότε όχι. Δίπλα του, κατάλαβα τι χρειάζεται για να κρατήσεις μία ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Έπειτα από πέντε χρόνια μαζί με τον Πόποβιτς, ήθελα να είμαι πρώτος προπονητής ξανά. Και δεν το κρύβω πως η ευκαιρία που μου δόθηκε να το κάνω μαζί με τα σωστά άτομα, αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο».

Για την απόφασή που είχε πάρει να μετακομίσει στο NBA: «Όταν είχα αποφασίσει να εργαστώ ως βοηθός του Πόποβιτς, το έκανα επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή ήθελα να βρεθώ μαζί με συγκεκριμένα άτομα σε έναν άψογο οργανισμό. Η παραμονή μου εκεί, με έκανε να σκεφτώ ότι ήσουν ήμουν ο “κληρονόμος”, ο επόμενος προπονητής. Έφτασα κοντά και είναι κάτι που θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Γύρισα στην Ευρώπη με την επιθυμία να προπονήσω και την ίδια στιγμή να διαλέξω και να συντονίσω κάποια άτομα. Μόλις τα άτομα επιλεχθούν, τότε θα ασχοληθώ με την προπονητική. Όπως συμβαίνει με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς, έτσι και εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο σε κάποιες στρατηγικές αποφάσεις, τις μεταγραφές των παικτών. Ελπίζω πως ποτέ δεν θα χρειαστεί να ασκήσω κάποιο βέτο».

Για τους στόχους της Αρμάνι Μιλάνο: «Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στα playoffs της Euroleague. Τα αποτελέσματα είναι συνέπεια της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Ξέρω πως δεν λέω τίποτα καινούριο. Ξεκίνησα να μιλάω με τους παίκτες εχθές. Όταν θα έχω συναντηθεί με όλους, θα αρχίσω να έχω μία ιδέα για το ποιοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα και ποιοι όχι».