Πασκουάλ: Aπό το 2014 και μετά έχει 0/5 σε προσπάθειες πρόκρισης στο Final 4!

Αντωνία Σπανού
Ο Τσάβι Πασκουάλ έφτασε και πάλι στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, με τον αποκλεισμό να είναι ο 5ος, μετά το 2014.

Η Ζένιτ πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, ισοφάρισε την σειρά με την Μπαρτσελόνα σε 2-2, αλλά στο τέλος λύγισε μπροστά στην ανωτερότητα της αντιπάλου της. Η ρωσική ομάδα είναι σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν, μπήκε στην 8άδα και κόντραρε στα ίσια, την καλύτερη ομάδα της κανονικής διάρκειας και πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα. Μπορεί το τέλος να ήρθε λίγο άδοξα με την ήττα στο Game 5, με 79-53, αλλά σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό.

Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την φετινή πορεία είχε ο Τσάβι Πασκουάλ. Οι Ρώσοι άλλαξαν το επίπεδο τους στην διοργάνωση, έφτιαξαν ένα πολύ μαχητικό σύνολο, που έπαιζε αποτελεσματικό μπάσκετ και ο προπονητής τους δεν γίνεται να μην πάρει τα εύσημα γι' αυτό.

Πάντως, η τύχη του Τσάβι Πασκουαλ, μετά το 2014, όπου πήγε με την Μπαρτσελόνα στο Final 4 και έχασε από την Ρεάλ, δεν είναι η καλύτερη. Μετρά 0/5 σε προσπάθειες να βρεθεί ξανά εκεί και έχει αποτύχει με 3 διαφορετικές ομάδες.

Την επόμενη σεζόν αποκλείστηκε και πάλι με την Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό, ενώ την σεζόν 2015/16 αποκλείστηκε από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, με αντίπαλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Επόμενος σταθμός του ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε εκεί κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση. Το 2017, η Φενέρμπαχτσε απέκλεισε τους «πράσινους», ενώ το ίδιο έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτης το 2018. Από εκεί βρέθηκε στην Ζενίτ και είχε ακόμα μια ευκαιρία να προκριθεί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Πασκουαλ φτάνει κοντά, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Έχει ένα 0/5 και σίγουρα θα κάνει ότι μπορεί για να το αλλάξει αυτό, αφού πλέον και το κίνητρο του αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφές-Ρεάλ 88-83: Ο Σίμον την έστειλε στην Κολωνία (vid)

Μπαρτσελόνα - Ζενίτ 79-53: Από την λαχτάρα στον περίπατο και το Final 4 (vid)

Αρμάνι– Μπάγερν 92-89: Επέστρεψε στο Final 4 μετά από 29 χρόνια! (vid)

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα του Final 4