Ο Ολυμπιακός φέτος δεν παραδίνεται: Δύο game winners και τρίποντο... νίκης του Σλούκα! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν έχει βρει την ταυτότητα και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που παλεύει μέχρι το τέλος τα ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην Βιλερμπάν, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια, αποθέματα ψυχής και φυσικά ένα πολύ μεγάλο τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα. «Η καρδιά του Ολυμπιακού», φάνηκε όπως παραδέχτηκε και ο Έλληνας γκαρντ, με την ελληνική ομάδα, να έχει χάσει μερικές ημέρες πριν και να χρειάζεται μια νίκη-ανάσα για την συνέχεια της Euroleague.

Αυτή δεν ήρθε εύκολα, αλλά ήρθε με έναν τρόπο που ταιριάζει στην φιλοσοφία του συλλόγου. Στο τέλος έγιναν «λάθη», αλλά ο Κώστας Σλούκας ήταν ψύχραιμος, έδειξε την κλάση του και πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο, που ισοφάρισε το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια και το έστειλε στην παράταση.

Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κα πήρε το ματς. Αυτή ήταν η 11η νίκη των Πειραιωτών, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι έχει δύο game winners στο τέλος και αυτό το τρίποντο - ανάσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν τον χαρακτήρα τους στο παρκέ και αυτό φαίνεται. Έχουν καταφέρει να ανακτήσουν την ταυτότητα τους και παλεύουν τουλάχιστον τα παιχνίδια τους, μέχρι το τέλος.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε μια δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Βιλερμπάν και το απέδειξε. Το φάουλ του Σάσα Βεζένκοφ στον Νόρις Κόουλ στα 9" για το τέλος έστειλαν τον Αμερικανό γκαρντ την γαλλική ομάδα στις βολές. Ο Κόουλ έκανε το 86-83 με 2/2 βολές και ο Σλούκας πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο. Ο Βεζένκοφ έκανε την επαναφορά και ο Σλούκας δίχως να διστάσει πήρε πάνω του την ευθύνη. Και πολύ καλά έκανε, αφού ήταν εύστοχος και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει τελικά μια πολύτιμη νίκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους, αλλά το γύρισε και πήρε εκπληκτική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 79-81. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα στάθηκαν όρθιοι στο Βελιγράδι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει το καλάθι της νίκης στα 3.6".

Ο Ο' Μπράιαντ κέρδισε φάουλ από τον Ζαν-Σαρλ στα 6.8" και έκανε το 79-79 με 1/2 βολές. Ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Έλληνα φόργουορντ ο οποίος σκόραρε, κέρδισε φάουλ, αστόχησε στη βολή κι έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το «διπλό».

ΑΑΡΟΝ ΧΑΡΙΣΟΝ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Άαρον Χάρισον έβαλε νωρίς νωρίς το όνομα του σε μια ξεχωριστή λίστα. Έβαλε buzzer beater στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβιβ και το έκανε εντελώς εντυπωσιακά.

Με άμυνα πάνω του και αρκετά μετά μακριά από τη γραμμή των τριών πόντων, Ο Άαρον Χάρισον έγινε ο ήρωας του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.