Μπαρτζώκας VS Σφαιρόπουλος: Οριακό προβάδισμα ο «ερυθρόλευκος» coach

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Οι δύο Έλληνες προπονητές έχουν αναμετρηθεί 21 φορές με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να προηγείται με 11-10.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μία ακόμη αναμέτρηση ομάδων τις οποίες καθοδηγούν Έλληνες προπονητές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχουν την δική τους ιστορία με κοινό παρανομαστή τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Πανιώνιο.

Ο νυν τεχνικός της Μακάμπι ήταν αυτός που διαδέχτηκε τον Μπαρτζώκα στον Πανιώνιο όταν το καλοκαίρι του 2012 ο «coach B» αποφάσισε να μετακομίσει στον Πειραιά.

Φυσικά ο Σφαιρόπουλος τον διαδέχτηκε και στον Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2014 όταν παραιτήθηκε στην πρώτη του θητεία ο σημερινός τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Euroleague και παραμένει ο μοναδικός που το έχει καταφέρει με ελληνική ομάδα.

Από την άλλη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τους Πειραιώτες σε δύο τελικούς, στους οποίους ηττήθηκε από τους οικοδεσπότες (Ρεάλ στην Μαδρίτη το 2015, Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη το 2017).

ΟΡΙΑΚΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΕΡ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Οι δύο Ελληνες προπονητές θα βρεθούν αντίπαλοι για 22η φορά συνολικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει οριακό προβάδισμα αφού προηγείται με 11-10.

Ο coach των «ερυθρόλευκων» έχει ρεκόρ 10-5 με αντίπαλο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ο τεχνικός της Μακάμπι προηγείται με 5-1 στην Euroleague.

H μοναδική φορά που πανηγύρισε σε ευρωπαϊκό αγώνα ο Μπαρτζώκας ήταν την σεζόν 2017-18 όταν καθόταν στον πάγκο της Χίμκι κι είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού 82-54.