Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 14ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 14ης αγωνιστικής.

Η 14η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Σπανούλης ήταν εντυπωσιακός με 18 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ και το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση. Mάζεψε 24 πόντους στην αξιολόγηση σε μια μεγάλη εμφάνιση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μπερνς έπαιξε 13 λεπτά στην ήττα της Αρμάνι από τη Ρεάλ και έμεινε άποντος με 0/3 σουτ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η νίκη του Ολυμπιακού με τον τρόπο που ήρθε (έχανε για 9 πόντους, 1 λεπτό πριν το τέλος) κόντρα στη Χίμκι και η επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 21 τρίποντα που πήρε ο Σβεντ με τον Ολυμπιακό, τα 11/15 δίποντα του Πρίντεζη και οι 109 πόντοι των ερυθρολεύκων, αλλά και οι 105 πόντοι της Βαλένθια.

Limit-up: Oι ελληνικές ομάδες άφησαν πίσω τους τις ήττες από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, παίρνοντας σημαντικές νίκες.

Limit-down: Η Φενέρ είδε τις μετοχές της να πέφτουν σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για αυτή. Το πάλεψε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ρικ Πιτίνο κέρδισε τη... μάχη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ένα αγχωτικό ματς στο ΟΑΚΑ. Ρίσκαρε με την άμυνα στις τελευταίες φάσεις, αλλά τελικά η ομάδα του πήρε τη νίκη.