Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-75: Γιουλ και Ρούντι έβαλαν την υπογραφή τους στο τέλος! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο (26-8), η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποδράσει από το Βελιγράδι κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 75-60. «Καθάρισαν» οι «αρχηγοί», ανέβηκαν στο 4-3 οι Ισπανοί.

Όσο είχε δυνάμεις ο Ερυθρός Αστέρας και πάλευε το ματς, υπήρχε και μπόλικο ενδιαφέρον στην Stark Arena. Από τη στιγμή που η Ρεάλ πάτησε το πόδι στο γκάζι και αποφάσισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης, η... τελετή έλαβε τέλος!

Το 26-8 της τελευταίας περιόδου ήταν εκείνο που «έγραψε» την ιστορία του αγώνα στο Βελιγράδι, με τους Σέρχιο Γιουλ (16π., 3/7τρ.), Ρούντι Φερνάντεθ (12π., 4/7τρ.) και Ταβάρες (11π., 9ριμπ.) να κάνουν την διαφορά για την Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι αναθάρρησαν στην βαθμολογία φτάνοντας στο 4-3, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας παρέμεινε στις δύο νίκες ύστερα από επτά ματς.

Το ματς

Σε πραγματική... παρωδία εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο Βελιγράδι, κάτι που αποτυπώνεται και από το σκορ! Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε να προηγείται με 12-9 ύστερα από 10 λεπτά αγώνα, έχοντας προηγηθεί με 2-7 και τους γηπεδούχους να «ροκανίζουν» την διαφορά μέχρι το τέλος. Ένα διάστημα όπου η αστοχία κυριαρχούσε και στις άκρες του παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας είχε μόλις 4/14 σουτ εντός παιδιάς, ενώ η Ρεάλ 5/18! Στο σύνολο 9/32 σουτ! Μόνο και μόνο από αυτό το στατιστικό, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο... άθλιο μπάσκετ παιζόταν στην κατάμεστη «Stark Arena».

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της και με ένα γρήγορο 8-2 έφτασε τον δείκτη του σκορ στο +9 (20-11 στο 14'). Οι Σέρβοι αντέδρασαν και με ένα δικό τους 8-2 έφεραν εκ νέου την διαφορά στους τρεις πόντους (19-22) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Η Ρεάλ προηγήθηκε εκ νέου με 22-31, ο Αστέρας μείωσε σε 27-31 αλλά ένα καλάθι του Γιουλ με τη λήξη της περιόδου έστειλε τη Ρεάλ στα αποδυτήρια προηγούμενη με 33-27.

Μέχρι το 24' η Ρεάλ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι έχοντας προηγηθεί και με 8 πόντους διαφορά (37-45). Όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε την αντεπίθεσή του! Με ένα 8-0 ισοφάρισε σε 45-45, με τον Μπάρον να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν και με 52-49 στο 30', με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 15-4!

Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει τα όσα θα συνέβαιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο! Η Ρεάλ «ξέσπασε» στο τελευταίο δεκάλεπτο πραγματοποιώντας ένα επιμέρους 26-8 χάρη στους Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, οι οποίοι πήραν ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Αστέρας έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων οι οποίοι βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι των Σέρβων με μακρινά -κυρίως- σουτ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ πάτησε... γκάζι στην τελευταία περίοδο και πραγματοποίησε επιμέρους 26-8! Επιπλέον είχε 10/31 τρίποντα, εννέα περισσότερα ριμπάουντ (36-27) ενώ οι παίκτες του Λάσο υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Σέρχιο Γιουλ (16π., 3/7τρ., 5ασ.) και Ρούντι Φερνάντεθ (12π., 4/7τρ.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες της Ρεάλ στο ματς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μπόλικη δουλειά από τον Ταβάρες στους... αιθέρες, έχοντας 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Τζένκινς και Περπέρογλου έμειναν στο «μηδέν» με 0/6 σουτ στο σύνολο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο δεκάλεπτο και το 26-8 της Ρεάλ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Λορέντζο Μπράουν στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ την 3η περίοδο. Ο Ερυθρός Αστέρας το τελευταίο δεκάλεπτο και το «φτωχό» 38% στα δίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 27-33, 52-49, 60-75