Πιτίνο: «H Euroleague είναι σπουδαία. Δεν χρειάζεται να υιοθετήσει τη φιλοσοφία του ΝΒΑ!» (vid)

Gazzetta team
Ο Ρικ Πιτίνο, αναφέρθηκε στα κριτήρια της διαιτησίας στην Ευρώπη, τονίζοντας πως η EuroLeague είναι εξαιρετική και δεν πρέπει να υιοθετήσει την φιλοσοφία του ΝΒΑ.

Απολαυστικός, για ακόμα μια φορά, ήταν ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός αφού έδειξε σε Καταλανό πως έπρεπε να πάρουν τα ριμπάουντ οι παίκτες του, στη συνέχεια μίλησε για την EuroLeague και γιατί δεν πρέπει να θέλει να μοιάσει στο ΝΒΑ.

«Η EuroLeague είναι φοβερό πρωτάθλημα. Πολύ καλοί παίκτες, εξαιρετικοί προπονητές. Παλιότερα ήμουν σε μια επιτροπή με τον Λάρι Μπραουν, τον Πατ Ράιλι και μερικούς ακόμα και το ΝΒΑ ήταν σε εκνευρισμό γιατί μόνο μία ομάδα σκόραρε 100 πόντους κατά μέσο όρο. Τότε ο Ντέιβιντ Στερν μας κάλεσε όλους να πούμε την άποψή μας για το πώς θα σκοράρουν οι ομάδες περισσότερους πόντους. Λέγονταν όλες τις απόψεις μας για το πώς θα το πετύχουν αυτό και καταλήξαμε στο συμπέρασμα να σταματήσει το physical παιχνίδι και να αρχίσουν να σφυρίζουν τα φάουλ. Έτσι θα είχαμε περισσότερους πόντους. Έτσι την επόμενη χρονιά έγινε το αντίθετο και μόνο μια ομάδα δεν σκόραρε περισσότερους από 100 πόντους και το έκαναν όλες οι υπόλοιπες. Άλλαξε όλη η λίγκα. Η EuroLeague είναι εξαιρετική αλλά δεν έχουν υιοθετήσει αυτήν την φιλοσοφία. Ίσως να μην πρέπει γιατί έτσι το ΝΒΑ είναι το ΝΒΑ και η EuroLeague η EuroLeague.», είπε χαρακτηριστικά.