Άλμπα - Βιλερμπάν 88-71: Οι Γερμανοί χαμογέλασαν στο φινάλε των... ουραγών (vid)

Στο παιχνίδι των... ουραγών της EuroLeague, η Άλμπα κατόρθωσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να αναδειχθεί νικήτρια με 88-71 για την 34η αγωνιστική κλείνοντας τη σεζόν της. Δίχως νίκη από 26 Γενάρη η Βιλερμπάν.

Από τη μία συγκρατημένα χαμόγελα και από την άλλη η πικρία για την 13η διαδοχική ήττα της σεζόν στην EuroLeague! Η Άλμπα επικράτησε της Βιλερμπάν με 88-71 στο Βερολίνο αναγκάζοντας την ομάδα του Πάρκερ να αποχαιρετήσει τη χρονιά «πληγωμένη» από το αρνητικό σερί.

Οι Γερμανοί μπορεί να μην έχουν συνέχεια στο ευρωπαϊκό καλεντάρι, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν το χειροκρότημα του κόσμου τους.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το τέμπο που θέλουν να παρουσιάσουν όλη τη σεζόν και έφτασαν γρήγορα στο 5-0 με την Βιλερμπάν να βασίζεται στο παιχνίδι κοντά στη ρακέτα και να "σημαδεύει" τον Τάιους για να μείνει στα δεδομένα του ματς (9-8). Ο Τίμαν με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 14-8 στο 7ο λεπτό και Άλμπα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου παρότι ο Νουά είχε μειώσει νωρίτερα σε 14-12. Σε ένα σημείο που οι δύο ομάδες είχαν μαζί 1/11 τρίποντα (1/7 και 0/4).

Η βοήθεια του Φαλ (8π.) ήταν πολύτιμη για τους Γάλλους που έψαχναν την ευστοχία τους από μακριά, κάτι που διόρθωσε ο Ντιό για το 24-23 στο 14' και προτού τα «άλμπατρος» τρέξουν σερί 5-0 (29-23) ως απάντηση. Ο Μποστ σε ρόλο δημιουργού άνοιξε το πεδίο των φιλοξενούμενων που με τον Καουντί ισοφάρισαν σε 32-32, ενώ είδαν και τον ΝτεΚολό να μπαίνει στην εξίσωση.

Με την επιστροφή από το ημίχρονο, ο Λάιτι σκόραρε από την περιφέρεια για να γράψει το 38-39 και να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στην Βιλερμπάν. Στο τρίλεπτο που ακολούθησε οι εναλλαγές στον πίνακα έγιναν συχνές με το σουτ από τα 6.75μ. να... διορθώνεται και για τις δύο ομάδες. Ο Ολίντε έδωσε ανάσα 8 πόντων στην Άλμπα (52-44) και ο Λάμερς έφερε την απόσταση σε διψήφια νούμερα λίγο αργότερα και όσο η επίθεση της Βιλερμπάν βασιζόταν αποκλειστικά στον Μάθιους.

Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Γκονζάλεθ άνοιξαν την ψαλίδα στο +14 δις (71-57 και 75-61) από τα χέρια των Ολίντε και Σίκμα και πλέον έπαιζαν και με το ρολόι στο πλαίσιο της διαχείρισης. Το υπόλοιπο του αγώνα κινήθηκε στα ίδια είπεδα, ο Μάτισεκ με τρίποντο έφερε το σκορ στο 88-71 και οι Γερμανοί έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 38-36, 65-52, 88-71

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο μεγαλύτερο μέρος του στο δεύτερο μέρος, αλλά κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο που έσπασε το φράγμα των 10 πόντων στη διαφορά και ήταν ικανή να ελέγξει την κατάσταση.

Ο MVP: Ο Λουκ Σίκμα με 12 πόντους (6/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε περίπου 20 λεπτά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ολίντε (12ππ., 6ριμπ.), αλλά ο Σμιθ (10π., 7ασ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντι Μποστ και Καουντί δεν έδωσαν βοήθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 1/6 τρίποντα του Ντε Κολό, η διαφορά στις ασίστ (23 με 14)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Άλμπα που ξεκίνησε τη σεζόν με το 3-0 και ολοκλήρωσε με 4-2, ωστόσο έχασε τον δρόμο της ενδιάμεσα και τερμάτισε στα χαμηλά στρώματα. Από την άλλη, η εικόνα της Βιλερμπάν στο τελευταίο ματς ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο και λίγο πολύ αντικατροπτρίζει την παρουσία της τη φετινή σεζόν στη Λίγκα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Άλμπα είχε πάρει τη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν και στη Γαλλία με 79-91


@Photo credits: twitter/ alba berlin