Σλούκας στο Gazzetta: «Έχω αίσθημα ευθύνης για μία ομάδα που τη σέβεται όλη η Ευρώπη»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, στο σεβασμό που εμπνέει ο Ολυμπιακός, στον Φαλ που τον είχε ανακαλύψει χρόνια πριν και αποθεώνει τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη φετινή σεζόν με στόχο να επαναλάβει όσα κατάφερε πέρυσι στην Ελλάδα κατακτώντας το νταμπλ και φυσικά με όνειρα μίας δεύτερης διαδοχικής παρουσίας στο Final 4 της Euroleague. Για να συμβούν αυτά ο Κώστας Σλούκας θα πρέπει να ξεδιπλώσει όλες τις μπασκετικές και ηγετικές αρετές που διαθέτει αφού αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή των «ερυθρόλευκων».

Ο 32άχρονος γκαρντ μίλησε στο Gazzetta και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη φετινή σεζόν: «Η περσινή χρονιά είχε θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό. Κατακτήσαμε τίτλους, πήγαμε στο Final 4, αλλά συνηθίζω να λέω πως κανένας δεν θυμάται το παρελθόν, όλοι ζούμε για το τώρα. Έχει ξεχαστεί ήδη τι κάναμε πέρυσι και ξεκινάμε μία νέα σεζόν. Οι ομάδες της Euroleague ψώνισαν από ψηλό ράφι αφού κατάλαβαν τις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Στόχος είναι να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στα playoffs. Εχουμε πολύ καλή χημεία, βγάζει υγεία η ομάδα και ο κόσμος χαίρεται να τη βλέπει στο γήπεδο».

Για την προσωπική του παρουσία στην ομάδα: «Δεν αισθάνομαι βάρος, έχω αίσθημα ευθύνης. Το legacy της ομάδας είναι πάρα πολύ υψηλό, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα club της Ευρώπης. Βλέπετε τι σεβασμό έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη».

Για τον Μουσταφά Φαλ: «Τον Φαλ τον ήξερα πολλά χρόνια πριν τον μάθει ο κόσμος. Τον αντιμετώπιζα στην Τουρκία και έβλεπα την προοπτική που είχε».

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Ο Παπ θα είναι άξιος συνεχιστής των δύο προηγούμενων αρχηγών του Ολυμπιακού γιατί έχει τον τρόπο να συνδέει κομμάτια εκτός και εντός γηπέδου».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο Gazzetta.