Μάρκανεν: «Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε όταν παίζουμε έτσι, δεν έχουμε τελειώσει»

Μάρκανεν: «Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε όταν παίζουμε έτσι, δεν έχουμε τελειώσει»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Μάρκανεν: «Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε όταν παίζουμε έτσι, δεν έχουμε τελειώσει»

bet365

Ο Λάουρι Μάρκανεν μίλησε μετά την σπουδαία πρόκριση της Φινλανδίας επί της Κροατίας στους «8» του Eurobasket 2022 και την προσωπική του μεγάλη εμφάνιση εστιάζοντας στις ικανότητες της ομάδας του.

Η Φινλανδία ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρέθηκε μπροστά της στο ματς με την Κροατία και προκρίθηκε στους «8» του Eurobasket 2022 με το τελικό 86-94.

Το «Α και το Ω» στο παιχνίδι των Φινλανδών ήταν ο.. μυθικός Λάουρι Μάρκανεν που με 43 πόντους , 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, και μηδέν λάθη στα 32:22 που έμεινε στο παρκέ ηγήθηκε της προσπάθειας.

«Κάναμε σπουδαία δουλειά. Με δυσκόλεψε η Κροατία, ήταν όμως ένα από αυτά τα βράδια που όλα πηγαίνουν μέσα όταν σουτάρω. Ξέραμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε όταν παίζουμε έτσι. Η Κροατία είναι μια σπουδαία ομάδα...

Είμαστε ενθουσιασμένοι για το επόμενο παιχνίδι, θα γιορτάσουμε τη σημερινή μας νίκη και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την Ισπανία. Ξέρουν που βρίσκονται γιατί έχουν ξαναβρεθεί πολλές φορές σε αυτό, σε αντίθεση με εμάς, όμως έχουμε κίνητρο και είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο άσος των Γιούτα Τζαζ.

Ενώ κλήθηκε να αναφερθεί στην προσωπική του απόδοση και τη συνέχεια του τουρνουά τονίζοντας πως «Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, δεν κοιτάζω τι λέγεται και τι γράφεται. Προσπαθώ να παίζω σωστό μπάσκετ και είμαι ενθουσιασμένος που έφτασα στα προημιτελικά. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, με τόσες πολλές καλές ομάδες, οπότε χαίρομαι που εκεί βρίσκεται και η δική μου. Όπως είπε και ο προπονητής μας, δεν έχουμε ξαναφτάσει τόσο ψηλά, όμως δεν έχουμε τελειώσει. Δεν ξέρω πότε είναι το ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση του καλοκαιριού. Πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά για να τους αντιμετωπίσουμε».

Και έκλεισε μιλώντας για την συνύπαρξή του με τον Κόπονεν: «Θυμάμαι όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ τον Πέτερι Κόπονεν, τώρα μοιάζει απίστευτο που βρισκόμαστε στα ίδια αποδυτήρια. Είναι ωραίο να τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας θρύλος και προσπαθώ να τον βοηθήσω για να φτάσει εκεί που δεν έφτασε στο παρελθόν».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα