Eurobasket 2022, Ουγγαρία: Χωρίς Χάνγκα στο υπόλοιπο του Eurobasket 2022

Eurobasket 2022, Ουγγαρία: Χωρίς Χάνγκα στο υπόλοιπο του Eurobasket 2022

Σταυρούλα Μουστακάτου
Eurobasket 2022, Ουγγαρία: Χωρίς Χάνγκα στο υπόλοιπο του Eurobasket 2022

bet365

Η Ουγγαρία γνώρισε την τρίτη ήττα στο Eurobasket 2022 από τη Γαλλία και ο Άνταμ Χάνγκα αποκάλυψε πως ίσως ήταν το τελευταίο του ματς με το εθνόσημο στη διοργάνωση εξαιτίας μυϊκού τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Οι Γάλλοι τα βρήκαν... σκούρα και απέναντι στην Ουγγαρία που έδειξε πυγμή και δεν άφησε τους τρικολόρ να διατηρήσουν την διψήφια διαφορά που έχτισαν κατά τη διάρκεια του ματς. Η ολική ανατροπή και η πρώτη νίκη στο Eurobasket 2022 έπειτα από τρεις αναμετρήσεις έφτασε κοντά με τον Άνταμ Χάνγκα να σκοράρει για το 74-72 λίγο πριν το τέλος, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει κάτι ανάλογο για την ομάδα του που ηττήθηκε και έφτασε στο 0-3.

Στην ούτως η άλλως δύσκολη πορεία στον «όμιλο του θανάτου», έρχεται να προστεθεί και η πιθανή απουσία του ηγέτη της Ουγγαρίας από το υπόλοιπο της διοργάνωσης, λόγω τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

«Ακόμα και πριν από τον καιρό που έχασα, υπήρξε μια στιγμή που τράβηξα ξανά τον οπίσθιο μηριαίο μου. Δεν έπαιξα το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Σλοβενίας επειδή το ένιωσα εναντίον της Βοσνίας και προσπαθούσαμε να ανακάμψουμε για αυτό το ματς. Το σχέδιο ήταν να μην παίξω τόσο πολύ με τη Γαλλία, περίπου 10-15 λεπτά, αλλά αφού οι Βόσνιοι νίκησαν τη Σλοβενία, είχαμε μόνο μία επιλογή για να φτάσουμε στο Top 16 νικώντας τους» είπε αρχικά ο Χάνγκα.

Και συνέχισε: «Τα δώσαμε όλα και προσπάθησα να τα δώσω όλα, αλλά το πόδι μου μου έστελνε απλώς ένα σημάδι... Είχα αυτόν τον τραυματισμό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν βασικά, ήξερα τι συνέβαινε και αυτό ήταν ίσως το τελευταίο παιχνίδι στο τουρνουά για μένα.

«Ξέρω τον εαυτό μου. Αυτός είναι ένας τραυματισμός που δεν σου επιτρέπει να παίξεις. Ακόμα κι αν ήθελα να παίξω, δεν είναι αυτή η απόφαση που θέλω να πάρω. Αν εξαρτιόταν από μένα, θα έπαιζα. Ακόμα και χθες δεν μπορούσα να παίξω. Το ένιωθα όταν ανέβαινα τις σκάλες. Χάρη στο ιατρικό επιτελείο, έκανα ζέσταμα πριν από το παιχνίδι, αλλά αυτό είναι, γερνάω».

«Ήταν το βήμα που έκανα και απλά ένιωσα στιγμιαίο πόνο όπως όταν σκίζεις τον μυ. Δεν ξέρω αν είναι σκισμένο, θα δούμε πότε θα κρυώσει αλλά μπορώ να το νιώσω τώρα» εξήγησε για τον τρόπο που τραυματίστηκε.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα