Μανωλόπουλος: «Τα δείγματα για τον Κώστα Αντετοκούνμπο είναι θετικά αλλά δεν ξέρουμε πότε θα παίξει»

Μανωλόπουλος: «Τα δείγματα για τον Κώστα Αντετοκούνμπο είναι θετικά αλλά δεν ξέρουμε πότε θα παίξει»

Newsroom
Μανωλόπουλος: «Τα δείγματα για τον Κώστα Αντετοκούνμπο είναι θετικά αλλά δεν ξέρουμε πότε θα παίξει»

bet365

Για την κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο μίλησε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, κατά την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στον απόηχο του «ρεπό» της στο EuroBasket 2022.

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για τον Κώστα Αντετοκούνμπο και το πότε τελικά θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής στο EuroBasket 2022, σύμφωνα με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο διεθνής σέντερ βελτιώνεται διαρκώς και ίσως τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής ακόμα και στο Μιλάνο, σε ένα από τα προσεχή παιχνίδια, όμως η κατάστασή του θα κρίνεται μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τον βοηθό του Δημήτρη Ιτούδη, που στάθηκε και στα σημεία τα οποία πρέπει να βελτιωθούν.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Μανωλόπουλου

«Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα μέσα στο γήπεδο και να βελτιώνονται οι τραυματίες. Δεν είναι μόνο ο Παπαγιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με θέματα τραυματισμών. Είχε και ο Σλούκας σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και βελτιώνεται κάθε μέρα. Το ίδιο και ο Παπαπέτρου. Ο Παπαγιάννης χθες έδειξε καλά και καθημερινά γίνεται καλύτερος. Θέλει τον χρόνο του γιατί δεν έχει παίξει από τον Ιούλιο. Θα είναι έτοιμος όταν πρέπει. Πλέον κοιτάμε τον Κώστα. Τα δείγματα είναι θετικά αλλά δεν έχουμε απάντηση πότε θα παίξει»

Για το αν θα υπάρξει rotation με τη Μεγάλη Βρετανία: «Αυτό πρέπει να το κοιτάμε σε κάθε ματς. Πρέπει να έχουμε τους παίκτες φρέσκους και να είμαστε 12 σε κάθε ματς. Ο Γιάννης θα χρειαστεί να παίξει. Αν έχουμε την πολυτέλεια να τον ξεκουράσουμε θα το κάνουμε. Αν όχι ο Γιάννης είναι πάντα έτοιμος να παίξει για να κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι με τους Βρετανούς: «Είναι μία καλή ομάδα και έχουμε μία εικόνα. Αν δεν δώσεις το 100% κινδυνεύεις από όλες τις ομάδες και η Αγγλία είναι μία από αυτές. Σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε εμείς. Δίνουμε έμφαση στο πως θα γίνουμε καλύτεροι. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το τι πρέπει να προσέξουμε για τον αντίπαλό μας. Θα είμαστε έτοιμοι».

Για τα κενά διαστήματα: «Αναλύσαμε τα λάθη μας. Είναι λάθη που συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια, κάποιοι παίκτες δεν είναι στο 100% και γι αυτό συμβαίνει η 'κοιλιά'. Δοκιμάζουμε τα σχήματα, θα μπει σταδιακά και ο Παπαγιάννης. Το ζητούμενο είναι να είμαστε σταθεροί για 40' αλλά αυτό θα γίνει όταν έρθει η ομοιογένεια. Πρέπει να βελτιώσουμε το spacing, την ταχύτητα. Είναι αυτά τα σημεία που δουλεύουμε».

Για το πόσο έτοιμη είναι η Εθνική: «Και στα δύο παιχνίδια είμαστε μία ομάδα που παλεύει. Η ενέργεια που βγάζουμε είναι πολλή. Δεν έχουμε βγάλει για 40' αλλά το δουλεύουμε. Όσο πιο έτοιμοι είμαστε σε φυσική κατάσταση τόσο πιο εύκολα θα φτάσουμε σε αυτό τον στόχο».

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα