Ιτούδης: «Περιμένουμε ενημέρωση για Σλούκα, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, έχουμε μεγάλη πίστη»

Ιτούδης: «Περιμένουμε ενημέρωση για Σλούκα, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, έχουμε μεγάλη πίστη»

Newsroom
Ιτούδης: «Περιμένουμε ενημέρωση για Σλούκα, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, έχουμε μεγάλη πίστη»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής, Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε πως η ομάδα βρίσκεται σε αναμονή για την εικόνα των τραυματιών, δηλώνοντας την πίστη του στην προσπάθεια της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε το λόγο στην εκδήλωση του ΟΠΑΠ, μέγα χορηγού της Εθνικής Ελλάδας, λίγες ώρες πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Μιλάνο (31/08) για τους ομίλους του Eurobasket 2022. Στάθηκε στην ενημέρωση για τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, αναφερόμενος και στους στόχους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, δήλωσε αρχικά: «Ευχαριστώ τα ΜΜΕ που ήρθαν σε τόσο μεγάλο αριθμό, κάτι που δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Εθνική ομάδα και συμβαδίζει με το ενδιαφέρον του κόσμου. Η προετοιμασία κύλησε μετ’ εμποδίων, γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς, πολλές απώλειες στη διάρκεια της προετοιμασίας, που ούτως ή άλλως μοιάζει με σπριντ. Όμως έχουμε περίσσια θέληση να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα, είμαστε σε καλό δρόμο και αυτή τη στιγμή αυτό που παρουσιάζει η ομάδα είναι η αυθεντικότητά της. Δίνει μάχες και αυτό θα κάνουμε, θα δώσουμε μάχες».

Και παρουσίασε την εικόνα... του απουσιολόγιου της Εθνικής: «Περιμένουμε την ενημέρωση από τον γιατρό για να δούμε πώς είναι ο Σλούκας, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου. Θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς θα συμμετέχουν σε ένα μέρος της προπόνησης. Αναμένουμε την τελευταία προπόνηση για να δούμε ποιοι θα ταξιδέψουν, θα το αποφασίσουμε στο τέλος της προπόνησης».


Ολοκληρώνοντας είπε: «Η πρώτη φάση είναι σημαντική για να περάσεις στην επόμενη. Μιλάμε για επίσημα παιχνίδια και πρέπει να κάνεις τις νίκες που χρειάζονται για να περάσεις στην επόμενη φάση. Αν έχουμε παίκτες που δεν είναι πλήρως έτοιμοι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία για να τους εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά και όσο το δυνατόν πιο ασφαλώς, για τους ίδιους και τις ομάδες τους. Πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα.

Στόχος είναι να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς και συγκεντρωμένοι στην καθημερινότητά μας. Να ερχόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά για να δώσουμε τον αγώνα μας. Δεν διαβάζω τα σχόλια στον διεθνή Τύπου που λένε πως πάμε για μετάλλιο. Έχουμε πολύ μεγάλη πίστη στο τι κάνουμε και προσπαθούμε να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Η καθημερινότητα επιτάσσει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες της δουλειάς μας και έτσι θα πορευτούμε.

Ευχαριστούμε τον χρυσό χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ, που είναι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ελπίζουμε να τους κάνουμε περήφανους και αυτούς και όλο τον ελληνικό πληθυσμό που έδειξε ότι αγαπά την Εθνική ομάδα και δεν τον αδικεί η προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές μέσα στο γήπεδο».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα