«Τρίτο φαβορί η Ελλάδα στο Eurobasket, ο Ιτούδης καλύτερος προπονητής»

«Τρίτο φαβορί η Ελλάδα στο Eurobasket, ο Ιτούδης καλύτερος προπονητής»

Γιώργος Κούβαρης
«Τρίτο φαβορί η Ελλάδα στο Eurobasket, ο Ιτούδης καλύτερος προπονητής»

bet365

Ύστερα από έρευνα της FIBA για το ερχόμενο Eurobasket, ο Δημήτρης Ιτούδης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήρθε δεύτερος στις προτιμήσεις για το βραβείο του MVP ενώ η Εθνική Ελλάδα βρέθηκε στην 3η θέση των φαβορί.

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA προχώρησε σε μια έρευνα όσον αφορά το Eurobasket που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου και απευθύνθηκε σε όλα τα διαπιστευμένα μέλη των μέσων ενημέρωσης στη διοργάνωση. Φυσικά από τις απαντήσεις δεν έλειπε η ελληνική ομάδα, καθώς από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί πλήρης, λογίζεται ως από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τα φαβορί για το Eurobasket

Στην ερώτηση «ποια ομάδα θα κατακτήσει το Eurobasket» η Ελλάδα βρέθηκε στην 3η θέση αλλά με το... δεύτερο καλύτερο ποσοστό των προτιμήσεων. Δηλαδή η Γαλλία και η Σλοβενία μοιράστηκαν την 1η θέση με ποσοστό 30.4% ενώ η Ελλάδα συγκέντρωσε ποσοστό της τάξεως του 15.2%. Ακολούθησαν η Σερβία (12.7%), η Λιθουανία (3.8%) και Ισπανία (3.8%).

O MVP του Eurobasket

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι εκείνος που βρέθηκε δια... περιπάτου στην πρώτη θέση όσον αφορά τις προβλέψεις για τον πολυτιμότερο παίκτη του Eurobasket. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς συγκέντρωσε το 41.8% των προτιμήσεων, ενώ ακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ποσοστό της τάξεως του 22.8%. Στη συνέχεια ο Γιόκιτς είχε 11.4%, ο Γκομπέρ 8.9%, ο Φουρνιέ 3.8% και ο Σαμπόνις 2.5%. Επίσης υπήρξαν και απαντήσεις «άλλος» με ποσοστό 8.8%.

Ο καλύτερος προπονητής του Eurobasket

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης, εκείνος που βρέθηκε στην πρώτη θέση δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος πήρε ποσοστό που έφτανε το 27.8%. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς με 13.9%, στην 3η θέση ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς της εθνικής Σλοβενίας με 11.4% ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Σέρτζιο Σκαριόλο της Ισπανίας με 10.1% και ο Βενσάν Κολέ της εθνικής Γαλλίας με 7.6%.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα