Βοσνία: Δυσκολεύεται να συμμετάσχει ακόμη και σε φιλικό τουρνουά (vid)

Βοσνία: Δυσκολεύεται να συμμετάσχει ακόμη και σε φιλικό τουρνουά (vid)

Βοσνία: Δυσκολεύεται να συμμετάσχει ακόμη και σε φιλικό τουρνουά (vid)

bet365

Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τόσο μεγάλα που καθιστούν αμφιβολη τη συμμετοχή της στο επικείμενο EuroBasket, όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα οικονομικά προβλήματα ολοένα και μεγαλώνουν για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, 23 ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ του EuroBasket 2022.

Οι Βόσνιοι είχαν ενημερώσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι οποίες καθιστούν αμφίβολη την παρουσία του στο EuroBasket, αλλά και στους αγώνες των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που προηγούνται.

Με νέα ενημέρωση η ομοσπονδία της χώρας εξήγησε ότι τα κλιμάκια των εφήβων και των παίδων αγωνίστηκαν μετά από δωρεές διάφορων δήμων της Βοσνίας, ύψους 3.500 ευρώ!

Πλέον, η Βοσνία καλείται να ξεπεράσει το πρώτο και πρώιμο εμπόδιο της συμμετοχής της σε ένα φιλικό τουρνουά στην Εσθονία (13 κι 14 Αυγούστου) απέναντι στη διοργανώτρια και το Βέλγιο.

Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί οικονομική βοήθεια στην ομοσπονδία μπάσκετ, όμως η ημερομηνία της παροχής της εξέπνευσε, δίχως την καταβολή χρημάτων.

Και όσο περνούν οι ημέρες και τα ταμεία είναι αδειανά, η συμμετοχή ολοένα και δυσκολεύει.

Οι παίκτες είναι εκεί

Πάντως, οι παίκτες δεν δείχνουν να πτοούνται. Στην προετοιμασία συμμετέχουν τόσο το νέο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τζάναν Μούσα, όσο και ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Γιουσούφ Νούρκιτς. Επίσης, κανονικά συνεχίζει την προετοιμασία και ο νατουραλιζέ, Τζον Ρόμπερτσον.

Η Εθνική Ανδρών ανήκε στο Group B του Eurobasket μαζί με Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Γερμανία, ενώ η Εθνική Γυναικών ήταν στον πρώτο όμιλο του World Cup με Κίνα, Βέλγιο, Πουέρτο Ρίκο, Νότια Κορέας και ΗΠΑ.

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα