Τολιόπουλος: «Είχα στο μυαλό μου την κλήση στην Εθνική, ήταν στόχος μου»

Γιώργος Κούβαρης
Τολιόπουλος: «Είχα στο μυαλό μου την κλήση στην Εθνική, ήταν στόχος μου»

bet365

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για τη κλήση του στην Εθνική Ανδρών και αφού είπε ότι αποτελούσε στόχο από μικρό παιδί, εξήγησε ότι δικαιώθηκε για την επιλογή του να αγωνιστεί φέτος στον Ιωνικό.

Ο 24χρονος γκαρντ θα πάρει στη «φούσκα» του Σεράγεβο το... βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ανδρών, καθώς ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για τα δύο ματς των Προκριματικών για του Eurobasket 2022 κόντρα σε Λετονία και Βουλγαρία.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν έκρυψε ότι η συγκεκριμένη κλήση ήταν κάτι που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα του είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Η Εθνική Ανδρών ήταν ένας στόχος που είχα από μικρός. Από τότε που έπαιζα στις μικρές Εθνικές ομάδες. Πάντα ήθελα να βρεθώ στην Ανδρών. Σίγουρα φέτος ένας από τους στόχους μου ήταν να παίξω καλά και να δείξω ότι μπορώ να βρίσκομαι εκεί και χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την κλήση μου. Το είχα στο μυαλό μου, εννοείται» ανέφερε ο Τολιόπουλος, ο οποίος τη φετινή σεζόν και ύστερα από τα τρία πρώτα ματς, μετράει κατά μέσο όρο 17,7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ με 54% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 72% στις βολές.

Για το αν δικαιώνεται που πήγε στον Ιωνικό: «Σίγουρα με δικαιώνει η επιλογή μου. Η ομάδα θα ρολάρει σιγά-σιγά και θα καταφέρουμε να φτάσουμε στις νίκες που χρειαζόμαστε. Γενικά έχω μάθει στην ζωή μου υποστηρίζω οποιαδήποτε απόφαση και αν παίρνω, είτε καλή είτε κακή, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι ο Ιωνικός είναι καλή απόφαση για να δείξω τις δυνατότητές μου. Είχα ένα συμβόλαιο με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ αλλά ζήτησα ότι θέλω να παίζω και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Και η ομάδα που έδωσε αυτήν την ευκαιρία ήταν ο Ιωνικός».

Για την ιδιαίτερη εμπειρία που θα έχουν στη φούσκα : «Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Να βρεθούμε σε μια φούσκα για ένα τουρνουά. Όμως και και μόνο το γεγονός ότι θα βρεθώ στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά, είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ. Ανυπομονώ να έρθει αυτό το γεγονός και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε δύο νίκες».

Για τις αναμετρήσεις Βουλγαρία και Λετονία στο Σεράγεβο: «Λείπουν αρκετοί παίκτες, όπως από την Λετονία εκείνοι της EuroLeague. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί όπως σε όλα τα παιχνίδια για να φτάσουμε στις νίκες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για τα όσα του είπε ο Σκουρτόπουλος: «Με πήρε τηλέφωνο, μου είπε συγχαρητήρια, μου εξήγησε πόσο καλό είναι το κλίμα στην Εθνική, να το ευχαριστηθώ και να είμαι έτοιμος να βοηθήσω στο 100%».

 

Τελευταία Νέα