EOK: Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης που ανέβαλε τις εκλογές!

EOK: Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης που ανέβαλε τις εκλογές!

bet365

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε την ΕΟΚ στο πρωτοδικείο, Κώστας Κατσακιώρης αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τα στοιχεία πάνω στα οποία έγινε δεκτό το αίτημα των 21 σωματείων που είχαν αποκλειστεί από το ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α. Κίνδυνος δεδικασμένου και δημιουργίας ανάλογων προβλημάτων και σε άλλες ομοσπονδίες.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα 21 σωματείων μελών της ομοσπονδίας μπάσκετ, που είχαν αποκλειστεί από το ηλεκτρονικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για εγγραφή στο Μητρώο της ΕΟΚ και συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία πάτησε η ομοσπονδία και έδωσε νέα παράταση στις εκλογές.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο που εκπροσώπησε την ΕΟΚ στην υπόθεση και ο Κώστας Κατσακιώρης μας εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, που για την ώρα τινάζει στον αέρα μία εκλογική διαδικασία που μοιάζει... στοιχειωμένη!

«Στην ουσία είχαμε να κάνουμε με μία απαγορευτική διάταξη, σύμφωνα με την οποία κάποια σωματεία – για αντικειμενικούς λόγους – αποκλείστηκαν από τις εκλογές. Θέλω να πω ότι υπήρχαν σωματεία που έστειλαν τα προαπαιτούμενα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, αλλά προφανώς τα email δεν έφτασαν ποτέ. Υπήρχαν σωματεία που πήραν επιχορήγηση τον Δεκέμβριο αλλά δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ η προθεσμία για εγγραφή στο Μητρώο της ΕΟΚ ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2021. Γενικώς παρατηρήθηκε μία σωρεία ανακολουθιών σύμφωνα με τις οποίες, ενώ προσμετρήθηκαν όλα τα σωματεία για την ανάδειξη του αριθμού των μελών του ΔΣ, ταυτόχρονα κάποια απ' αυτά, δεν μπορούσαν να εκλέξουν εκπρόσωπο για τα προσυμφωνημένα.», μας είπε αρχικά ο έμπειρος δικηγόρος, που υπογράμμισε και τους κινδύνους που εγκυμονεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών με προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου, αν κι εφόσον η νυν διοίκηση της ΕΟΚ κηρυχθεί έκπτωτη.

«Με δεδομένο ότι υπάρχουν περίπου 450 σωματεία που αυτή την στιγμή δεν είσαι σε θέση να συμμετάσχουν στις εκλογές, το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους, θα κινήσει αυτομάτως αυτομάτως θα κινήσει τις διαδικασίες ακύρωσής τους, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη αφαίρεση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και ο παράνομος αποκλεισμός τους από τις αρχαιρεσίες!», πρόσθεσε ο κ. Κατσακιώρης, οποίος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται να προκαλέσει χιονοστιβάδα ανάλογων εξελίξεων και σε άλλες ομοσπονδίες που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Η μετάθεση των εκλογών για τις 23 Μαϊου βρήκε αντίθετους τους δύο εκ των τριών υποψηφίων προέδρων, Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιο και σύμφωνο τον Άγγελο Παπανικολάου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Πολιτείας, με δεδομένο ότι ο ο αθλητικός νόμος ορίζει ρητά ότι αν οι εκλογές της ΕΟΚ δεν διεξαχθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου, η διοίκηση της ομοσπονδίας θα κηρυχθεί έκπτωτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τελευταία Νέα