Μπουντούρης: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας»

Gazzetta team
Μπουντούρης: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας»

bet365

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Νίκος Μπουντούρης πήρε θέση για τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και νυν υπεύθυνος των ακαδημιών στις ομάδες του Γέρακα και των Βριλησσίων με σχετική επιστολή θέλησε να σχολιάσει την απόφαση για αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί, ως άνθρωπος που ασχολούμαι με το μπάσκετ σχεδόν 40 χρόνια, τα περισσότερα επαγγελματικά, θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε σχέση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα για το άθλημα μου.

Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της πολιτείας και των ειδικών και πρέπει να τις ακολουθούμε πιστά, αν θέλουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη της πανδημίας. Εννοείται ότι δεν είναι προτεραιότητα ο αθλητισμός σε μια κοινωνία που θρηνεί θύματα. Και τι όμως μπορεί να είναι προτεραιότητα σε σχέση με το αγαθό της ζωής; Το φαγητό; Τα χρήματα; Ο ύπνος; Η διασκέδαση; Ο πολιτισμός;

Μήπως όμως όλα αυτα είναι τελικά ζωή; Σίγουρα προτεραιότητα είναι η υγεία .

Η ψυχική υγεία; Όλοι ξέρουμε τις επιπτώσεις της άσχημης ψυχικής υγείας σε αυτή του σώματος.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός λοιπόν περιλαμβάνει πολλά στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας. Ψυχική ανάταση και καλή σωματική κατάσταση των αθλούμενων, επαγγελματικους κλάδους που ζούνε από αυτόν και τελικά κοινωνική ισορροπία στην καθημερινότητα πολλών οικογενειων.

Δεν ξέρω αν είναι επιβεβλημένη η διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί επιστήμονες και εμείς θα σεβαστούμε την γνώμη τους. Ίσως εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ή δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Έχουμε μόνο την αντίληψη που μπορεί να έχει κάθε νοήμων άνθρωπος ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και τους άλλους.

Αυτό που θα ζητούσα είναι να εξεταστεί από τους ειδικούς, κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια διαβάθμιση των μέτρων σε σχέση με την κατάσταση της πανδημίας. Από το 100 νομίζω ότι είναι λάθος να πάμε στο 0.

Εκτος, επαναλαμβάνω, αν υπάρχει λόγος που οι ειδικοί ξέρουν. Οφείλω όμως ως επαγγελματίας του χώρου να εκφράσω προβληματισμό, να κάνω προτάσεις για ασφαλή λειτουργία των συλλογών και να βρω τρόπους ώστε να συνεχίσει ο αθλητισμός να προσφέρει αυτά που χρειαζόμαστε όλοι.Επαγγελματίες και μη.

Γνωρίζω ότι υπάρχει η ευαισθησία και από τον αρμόδιο Υπουργο για τον αθλητισμό, τον Υπουργό Υγείας αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργο, γιατι ξέρω ότι αγαπούν πολύ το μπάσκετ και θα κάνουν ότι μπορούν για το άθλημα και τον κόσμο του.

Περιμένω όμως και από την Ομοσπονδια του μπάσκετ, ΕΟΚ, τις Ενώσεις και τα θεσμικά όργανα ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ, εκεί που οι γνώσεις και η εμπειρία ξεχειλιζουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταθέσουν προτάσεις. Να εμπνευσουν σε αυτούς που εκπροσωπούν εμπιστοσυνη και σιγουριά για το μέλλον που ερχεται. Επίσης νομίζω ότι πρέπει και αυτοί που διεκδικούν την εκπροσώπηση τόσων σωματείων και ανθρώπων του μπάσκετ στις εκλογές της ΕΟΚ, να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Με σεβασμό στο υπέρτατο αγαθό της υγείας, στους επιστήμονες, στην πολιτική ηγεσία και προπάντων στις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν χαθεί από covid 19, κατέθεσα την σκέψη μου ως ωφειλα και δηλώνω έτοιμος να συνεργαστώ σε κάθε επίπεδο για το καλό του αθλήματος και της κοινωνίας.

Νικος Μπουντουρης»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα