ΑΕΚ: Ιανουάριος, ο μήνας των αποδείξεων σε BCL & Basket League

ΑΕΚ: Ιανουάριος, ο μήνας των αποδείξεων σε BCL & Basket League

bet365

Ο Ιανουάριος καλεί την ΑΕΚ να αποδείξει την αξία της. Με απουσίες, με ζόρικο πρόγραμμα, μα η απάντηση της ΑΕΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου πρέπει να είναι... βροντερή και σίγουρα. Το gazzetta.gr καταγράφει τον επόμενο μήνα, που είναι σχεδόν όλη η χρονιά. Πώς η ΑΕΚ ανοίγει το ροτέισον της.

Έξι αγώνες. Με απουσίες. Με τρία ταξίδια. Και πολλά ζητούμενα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν. Ούτε μπορεί να κάτσει σε μία γωνία και να... κλαίει για τη μοίρα της.

Όχι πως αυτή είναι εύκολη. Τίποτα δεν έχει χαριστεί στην ΑΕΚ. Ούτε φέτος, ούτε καμία χρονιά. Το νέο έτος ξεκινάει με ζόρικες και κρiσιμες αναμετρήσεις. Και τη «Βασίλισσα» να μετράει τις δυνάμεις της. Την ποιότητα του ρόστερ της και πόσο μπορεί να... τραβήξει ο Ηλίας Παπαθεόδώρου το ροτέισον της ομάδας που δημιούργησε.

Τέσσερις αναμετρήσεις για την Basket League και άλλες δύο για το Basketball Champions League θα φέρουν στα όριά τους, τους «κιτρινόμαυρους».

Η αρχή του... διαβολομήνα θα δοθεί στο Ισραήλ. Και τον αγώνα με τη Χολόν του Στέφανου Δέδα.

Μία εντελώς διαφορετική Χολόν, απ' αυτή που κέρδισε η ΑΕΚ πριν από δύο μήνες.

Τα δεδομένα για την ΑΕΚ έχουν διαφοροποιηθεί. Από την αναμέτρηση με τη Χολόν θα λείψει τόσο ο Νίκος Ζήσης (μια πολύτιμη λύση στη θέση του point guard), αλλά και ο Μάρκους Σλότερ, ο οποίος αποτελεί την «κόλλα» στην άμυνα της ΑΕΚ.

Ο αντικαταστάτης του, ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες βλέπει τον χρόνο του να μειώνεται σε κάθε παιχνίδι, αφού ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί, κάτι που σημαίνει ότι το μεγάλο βάρος θα πέσει στον Γιανίκ Μορέιρα.

Όπως είναι κατανοητό, οι απουσίες του Νίκου Ζήση και του Μάρκους Σλότερ υποχρεώνουν τον Ηλία Παπαθεοδώρου να βάλει στο... παιχνίδι κάθε παίκτη που διαθέτει.

Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και ο χρόνος συμμετοχής του Μωραίτη στο ματς με τον Κολοσσό, αφού ο μικρός θα κληθεί να βοηθήσει, τόσο στο ματς με τη Χολόν, όσο και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Κοινώς, το ροτέισον θα μεγαλώσει. Όλοι θα έχουν ρόλο, τουλάχιστον μέχρι να γυρίσουν οι τραυματίες. Πότε θα γίνει αυτό; Σίγουρα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, αν και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάστασή τους.

Στο τεχνικό επιτελείο ελπίζουν να τους έχουν μέσα στον Ιανουάριο. Ενδεχομένως και στο ματς με τον Προμηθέα στις 16/1. Αλλά ακόμη είναι νωρίς γι' αυτό... Γι' αυτό θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο... έτερος Καππαδόκης στην περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ, μετά τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Και γι' αυτό θα χρειαστεί η βοήθεια όλων στη θέση του πλέι μέικερ, όπου μέχρι να αλλάξει κάτι έχει μείνει μόνος ο Νίκος Γκίκας.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ μέσα σε 21 ημέρες παίζει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όχι μόνο την πρόκριση (και μετά την 1η θέση στον όμιλο) στο BCL, αλλά και την πιστοποίηση της κατάστασής της κόντρα σε Παναθηναϊκό, Προμηθέα και ΠΑΟΚ!

Και ενδιάμεσα έχει και ένα ταξίδι στη Λάρισα. Στο BCL η ΑΕΚ έχει δύο ματς... φωτιά, με τον όμιλο να γίνεται άνω κάτω, μετά την ήττα στη Σολέ. Και τη «Βασίλισσα» να είναι υποχρεωμένη να παίξει την πρόκριση σε δύο 40λεπτα. Και ενώ η Μινσκ έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Χολόν.

Ο μαγικός αριθμός... 80!

Ο μέσος επιθετικός όρος της ΑΕΚ στην Ελλάδα είναι 80.38 πόντοι. Στο BCL ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και φτάνει στους 87 πόντους!

Η ΑΕΚ, στα 12 ματς που έχει δώσει (ρεκόρ 10-2), δεν έχει φτάσει στους 80 σε τέσσερα. Και απ' αυτά έχει ηττηθεί στα δύο.

Με 78-70 στο Λαύριο και το σχεδόν καρμπόν 79-70 στο Σολέ. Οι δύο νίκες είναι κόντρα σε Περιστέρι (66-62) και Ηρακλή (79-72).

Όπως είναι κατανοητό, η ΑΕΚ θα δώσει προσοχή στην άμυνά της, αλλά θέλει και παραγωγική επίθεση. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να... τσοντάρουν όλοι!

Ο... βαρύς και ασήκωτος Ιανουάριος της ΑΕΚ

ΑγώναςΗμερομηνία & ώρα
Χαποέλ Χολόν - ΑΕΚ5/1, 18:00
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ10/1, 20:00
ΑΕΚ - Προμηθέας16/1, 17:00
Τσμόκι Μινσκ - ΑΕΚ20/1, 19:30
Λάρισα - ΑΕΚ23/1, - *
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ27/1, 17:00

*Η ώρα του αγώνα με τη Λάρισα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα