ΑΕΚ: Η χαμένη ευκαιρία του Final 8 (vid)

ΑΕΚ: Η χαμένη ευκαιρία του Final 8 (vid)

bet365

Το Final -8 ήταν ο μεγάλος στόχος. Η ΑΕΚ έφτασε μέχρι την... πηγή, τον τελικό, αλλά η Μπούργος της στέρησε την πολύτιμη «γουλιά».

Το τέλος. Και η αρχή. Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ. Το Final-8 της Αθήνας. Σε ένα αδειανό ΟΑΚΑ, το οποίο δεν θύμιζε σε τίποτα τις ημέρες δόξας του Final Four του 2018. Νέα ήθη, νέα έθιμα.

Και η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που τα γεύτηκε. Από την καλή και από την ανάποδη.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του BCL, με την προτροπή και τις ευλογίες του Μάκη Αγγελόπουλου, μπήκε σε εφαρμογή. Ένα Final-8 για να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο. Και όχι σε όποιο και όποιο γήπεδο, αλλά σε αυτό της ΑΕΚ.

Στην Αθήνα ταξίδεψαν οι Μπούργος, Ντιζόν, Σαραγόσα, Νίμπουρκ, Τενερίφη, Χαποέλ Ιερουσαλήμ και Τουρκ Τέλεκομ.

Σε έναν κόσμο σχεδόν... αθώο, όσον αφορά την covid-19. Σας το είπαμε και παραπάνω: ήταν η πρώτη εμπειρία και η ΑΕΚ μπορεί να το λέει, ότι το έζησε πρώτη.

Στον προημιτελικό η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (με την προσθήκη του Ταϊρίς Ράις) επικράτησε της Νίμπουρκ (94-82 την 1 Οκτωβρίου 2020).

Στον ημιτελικό αντάμωσε με την Σαραγόσα, την οποία και απέκλεισε με σκορ 99-75 (2/10).

Ο τελικός της 4ης Οκτωβρίου, ωστόσο, ήταν μία άλλη ιστορία. Πονεμένη. Με την Μπούργος να χρησιμοποιεί όλα τα «όπλα» της ΑΕΚ εναντίον της!

Και να επικρατεί για τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της με 85-74. Σε έναν τελικό που κρίθηκε από τη δεύτερη περίοδο, με την ΑΕΚ να... τρέχει, αλλά να μην προλαβαίνει να συμμαζέψει όσα αρνητικά έγιναν στην αρχή του αγώνα.

Η ιστορία αναφέρει πως η πρωτάρα ισπανική ομάδα είναι η νέα κάτοχος του τίτλου. Και πως η ΑΕΚ κατέγραψε τη δεύτερη παρουσία της σε έναν τελικό του BCL. Με το ποσοστό πλέον να πέφτει στο 50%!

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Μπούργος (Ζοάν Πεναρόγια): Κράβιτς 1, Μπενίτε 11 (2), Σάλβο 12 (2), ΜακΦάντεν 18 (3), Ριβέρο 2, Σακό 2, Κούκ 15 (5), Ραμπασέδα 5 (1), Χόρτον 8 (2), Ρένφρο 11 (2).

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 5, Ράις 17 (1), Λάνγκφορντ 11 (1), Ματσιούλις 6 (2), Γιάνκοβιτς 1, Χρυσικόπουλος 8 (2), Ζήσης 4, Γκίκας 5 (1), Λοτζέσκι 9 (3), Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 8.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα