ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
BCL: Τι λένε οι προπονητές του Ε' ομίλου που μετέχει και το Περιστέρι

BCL: Τι λένε οι προπονητές του Ε' ομίλου που μετέχει και το Περιστέρι

BCL: Τι λένε οι προπονητές του Ε' ομίλου που μετέχει και το Περιστέρι

Λίγο πριν από το τζάμπολ στον Ε' όμιλο του BCL, όπου μετέχει και το Περιστέρι, οι τέσσερις προπονητές απαντούν στις ερωτήσεις του Basketball Champions League.

Οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που συγκροτούν τον Ε' όμιλο «ανακρίθηκαν» από το Basketball Champions League. Ιδού τι απάντησαν οι Νίκος Παπανικολόπουλος (Περιστέρι), Ντονάλντας Κάιρις (Ρίτας), Λάσι Τουόβι (Στρασμπούρ) και Γιάνις Γκαϊλίτις (Ρίγα) για την έναρξη των αγώνων, τα φαβορί του ομίλου και το BCL. 

Ποια ομάδα του ομίλου έχει το καλύτερο ρόστερ και/ή προπονητή και γιατί το πιστεύετε αυτό;

Νίκος Παπανικολόπουλος (Περιστέρι): Νομίζω πως η Ρίτας είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Δεν ξέρω αν διαθέτει το καλύτερο ρόστερ, αλλά μέχρι τώρα έχει δείξει ότι έχει καλό ρυθμό και παίζει καλά.

Ντονάλντας Κάιρις (Ρίτας Βίλνιους): Δεν έχω απάντηση, γιατί μου ζητήσατε να μην συμπεριλάβω την ομάδα μου (γέλια).

Λάσι Τουόβι (Στρασμπούρ): Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν κι έτσι δεν μετρά τόσο το καλύτερο ρόστερ ή ο καλύτερος προπονητής. Μετρά η διάρκεια μετά την προετοιμασία και πόσο καιρό θα είναι οι ομάδες μαζί. Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει ότι έχει το καλύτερο ρόστερ στον όμιλο.

Γιάνις Γκαιλίτις (Ρίγα): Δεν έχω ιδέα, ίσως η ομάδα με τα μεγαλύτερα μπάτζετ.

Ποια ματς του ομίλου θα προτείνατε σε έναν ουδέτερο φίλο του μπάσκετ;

Νίκος Παπανικολόπουλος: Θα πρότεινα στους ουδέτερους να δουν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας, ανάμεσα στα οποία και το πρώτο που είναι και το πιο σημαντικό.

Ντονάλντας Κάιρις: Όλα τα ματς της Ρίτας Vilnius.

Λάσι Τουόβι: Θα μπορούσα να προτείνω πολλά ματς, αλλά ίσως αυτά ανάμεσα σε Riga και Ρίτας ξεχωρίζουν, καθώς πρόκειται για ομάδες με παρόμοια νοοτροπία. Επίσης, περιμένω όλα τα δικά μας εντός έδρας ματς να είναι γρήγορα και διασκεδαστικά για το κοινό.

Γιάνις Γκαιλίτις: Θα πρότεινα όλες τις αναμετρήσεις του Βasketball Champions League, αν είναι εφικτό. Το μπάσκετ είναι τόσο ενδιαφέρον κι απρόβλεπτο.

Ποια θα είναι τα δυσκολότερα παιχνίδια για την ομάδα σας και γιατί;

Νίκος Παπανικολόπουλος: Πιστεύω ότι τα πιο δύσκολα ματς θα είναι τα εντός έδρας, γιατί είναι τα ματς που έχεις υποχρέωση νίκης αν θες να πετύχεις κάτι καλό στο BCL. Επομένος, όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντικά. Τα εκτός έδρας ματς είναι μάλλον πιο δύσκολα, αλλά συνοδεύονται με λιγότερη πίεση.

Ντονάλντας Κάιρις: Όλα τα ματς θα είναι δύσκολα, ειδικά τα εκτός έδρας. Με το νέο φορμάτ, κάθε παιχνίδι έχει μεγαλύτερη αξία.

Λάσι Τουόβι: Σίγουρα, αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας το πιο δύσκολο ματς είναι το πρώτο, καθώς πρέπει να προσαρμοστούμε και θα είναι το πρώτο ματς ταξίδι εκτός Γαλλίας με όλους αυτούς τους κανονισμούς για τον Covid-19. Πρέπει λοιπόν να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Γιάνις Γκαιλίτις: Τα πιο δύσκολα ματς θα είναι πιθανότατα αυτά που θα απαιτούν μεγαλύτερο ταξίδι, με το Περιστέρι και την Strasbourg. Βέβαια και τα ματς με την Ρίτας θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλους στην Λετονία και την Λιθουανία.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες από τον όμιλο που πιστεύετε ότι είναι πραγματικά ξεχωριστοί.

Νίκος Παπανικολόπουλος: Νομίζω ότι ο πόιντ γκαρντ της Ρίτας, Demetrius Jackson, είναι ένας πολύ ταλαντούχος και ικανός παίκτης, που κάνει πολύ δύσκολο το μαρκάρισμά του λόγω του μεγέθους και της εκρηκτικότητάς του, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να παίρνει σωστές αποφάσεις στο παρκέ.

Ντονάλντας Κάιρις: Δεν έχω απάντηση.

Λάσι Τουόβι: Θα επιλέξω έναν ξεχωριστό παίκτη της ομάδας μας, τον Bonzie Colson, που είναι ένας διαφορετικός παίκτης για τις θέσεις 3-4 μπορώντας να χειριστεί την μπάλα. Είναι πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη κι έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα Γαλλίας.

Γιάνις Γκαιλίτις: Θα έλεγα τον Abdul Gaddy του Περιστερίου, που αγωνίστηκε στην VEF Riga τη σεζόν 2016-17.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη.

Νίκος Παπανικολόπουλος: Μέχρι τώρα, ο φόργουορντ της Strasbourg Ishmail Wainright έχει αποδειχθεί θετική έκπληξη και νομίζω πως θα συνεχίσει έτσι.

Ντονάλντας Κάιρις: Δεν έχω απάντηση.

Λάσι Τουόβι: Ελπίζω να μας έκπληξη ο συμπατριώτης μου Φινλανδός Alexander Madsen, της VEF Riga. Είναι διεθνής εδώ και χρόνια και φαίνεται πως τώρα είναι απόλυτα υγιής και θα δείξει αυτά που μπορεί να κάνει στο παρκέ.

Γιάνις Γκαιλίτις: Πέρσι είπα ότι ελπίζω να είναι ο Arturs Kurucs κι έτσι φέτος θα πω τον Kristers Zoriks, που ήταν στην Καλύτερη 5άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FIBA U16 το 2014.

Ποια ομάδα του ομίλου παίζει ένα στιλ μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται ενδιαφέρον και γιατί;

Νίκος Παπανικολόπουλος: Δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε εκτενές scouting στις ομάδες του ομίλου, αλλά νομίζω ότι η Ρίτας παίζει ενδιαφέρον μπάσκετ και είναι δύσκολο να την περιορίσεις, ειδικά στην έδρα της.

Ντονάλντας Κάιρις: Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν με υψηλή έντασης, που ξεκινούν από την άμυνα και το κουβαλούν αυτό και στην επίθεση. Αυτό κάνει ένα παιχνίδι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους.

Λάσι Τουόβι: Ελπίζω πως η ομάδα μου παίζει ένα ενδιαφέρον στιλ μπάσκετ, γιατί είναι το στιλ που μου αρέσει, αλλά πάντα ήμουν φίλαθλος του Λιθουανικού μπάσκετ και σέβομαι πολύ τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων.

Γιάνις Γκαιλίτις: Δεν έχω ακόμη απάντηση γι' αυτό, θα δούμε σε λίγους μήνες.

Ποια ομάδα θα έχει την καλύτερη άμυνα του ομίλου και ποια την καλύτερη επίθεση;

Νίκος Παπανικολόπουλος: Ελπίζω να είμαστε εμείς η ομάδα με την καλύτερη άμυνα και - γιατί όχι - να έχουμε και την καλύτερη επίθεση. Θα δούμε όμως στο παρκέ και είναι δύσκολο να προβλέψουμε κάτι τέτοιο για το επίπεδο του BCL.

Ντονάλντας Κάιρις: Δεν έχω απάντηση.

Λάσι Τουόβι: Μέχρι τώρα, φαίνεται να έχουμε εξαιρετική επίθεση, με βάση όσα έχουμε δείξει. Δουλειά μας είναι να βελτιωθούμε και αμυντικά μέχρι το επιθυμητό επίπεδο. Ακόμη δεν έχω δει τις ομάδες όσο θα ήθελα, αλλά οι Έλληνες παίζουν πάντα σκληρή άμυνα κι έτσι περιμένω από το Περιστέρι να έχει την πιο δυνατή άμυνα που θα αντιμετωπίσουμε.

Γιάνις Γκαιλίτις: Δεν έχω απάντηση, αλλά ελπίζω πως θα είμαστε εμείς!

Αν μπορούσατε να περάσετε μερικές περισσότερες μέρες σε μία πόλη ομάδας του ομίλου ή μπορούσατε να πάτε την ομάδα σε ένα εστιατόριο (ο πρόεδρος πληρώνει!), ποια πόλη θα επιλέγατε;

Νίκος Παπανικολόπουλος: Δεν έχω βρεθεί στο Στρασβούργο, αλλά έχω ακούσει ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη, εδικά όταν έχεις μαζί σου την οικογένειά σου.

Ντονάλντας Κάιρις: Θα επέλεγα την Αθήνα ή το Στρασβούργο.

Λάσι Τουόβι: Έχω βρεθεί πάρα πολλές βολές στη Ρίγα και από τη στιγμή που είμαι μεγάλος θαυμαστής του Βίλνιους, ίσως επέλεγα να περάσω κάποιες περισσότερες ημέρες εκεί.

Γιάνις Γκαιλίτις: Ίσως το Βίλνιους, γιατί είναι κοντά στο σπίτι μου.

Βρίσκεται σε αυτό τον όμιλο η ομάδα που θα κατακτήσει το BCL για το 2021; (μπορείτε να απαντήσει με ναι ή όχι, δεν χρειάζεται να ονομάσετε την ομάδα)

Νίκος Παπανικολόπουλος: Δεν γνωρίζω, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα απ' όλες τις ομάδες ακόμη, αλλά υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί σύλλογοι στο BCL που κάνουν πολύ δύσκολη την πρόβλεψη.

Ντονάλντας Κάιρις: Ναι.

Λάσι Τουόβι: Ναι.

Γιάνις Γκαιλίτις: Ελπίζω ναι!