ΠΑΟΚ-Τέλεκομ Βόννης: Παρηγοριά στον… άρρωστο

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ-Τέλεκομ Βόννης: Παρηγοριά στον… άρρωστο

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (4/2, 21:00) την Τέλεκομ Βόννης στο «Παλατάκι» στο δικό του αποχαιρετιστήριο παιχνίδι για το φετινό BCL. Η γερμανική ομάδα ήδη εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, μάλλον όμως δεν μπορεί να τη χαρεί καθότι κινδυνεύει με υποβιβασμό στο εγχώριο Πρωτάθλημα.

Είναι κάτι συμπτώσεις οι οποίες ξυπνούν το ενδιαφέρον, αυτό που (στην κυριολεξία) δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς στη σημερινή (4/2) αναμέτρηση των δύο ομάδων. Γιατί το βαθμολογικό κίνητρο είναι… μονόπλευρο. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε (ουσιαστικά) το BCL έπειτα από την ήττα στην Ιταλία από την Μπρίντιζι και τυπικά, μετά την αντίστοιχη στην έδρα της Σαραγόσα.

Η Τέλεκομ Βόννης ήδη βρίσκεται στη φάση των «16», έχει μάλιστα ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση της 1ης θέσης (εφόσον κερδίσει η ίδια και χάσει η Σαραγόσα), ενώ με νίκη επί του ΠΑΟΚ «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση. Στην τελευταία αγωνιστική, η 1η Σαραγόσα (9-4) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Μπρίντιζι, ενώ η Ντιζόν (8-5) θα φιλοξενήσει την Μπεσικτάς (7-6). Και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν θέση στην επόμενη φάση του BCL.

Επιστρέφοντας στον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ο μεν ΠΑΟΚ θα μπορούσε να το «διασκεδάσει» στην περίπτωση που είχε κερδίσει τον Κολοσσό Ρόδου και κυρίως, είχε δημιουργήσει συνθήκες αγωνιστικής επιβίωσης στην ΕΚΟ Basketleague. Δεν το έκανε και το φάσμα του υποβιβασμού ήρθε ακόμη πιο κοντά, πέραν των όσων ακολούθησαν. Η Τέλεκομ Βόννης δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα. Με μόλις τρεις νίκες σε σύνολο 17 αγώνων στο γερμανικό Πρωτάθλημα, ήδη νιώθει εξαιρετικά άβολα καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπως και ο ΠΑΟΚ!

Αν η βαθμολογική θέση στα εγχώρια Πρωταθλήματα είναι το ένα κοινό στοιχείο των δύο ομάδων, το δεύτερο έχει να κάνει με την αποχώρηση των προπονητών τους! Ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό, επέμεινε σ’ αυτή κι έτσι στον πάγκο θα είναι ο Στάθης Νεραντζάκης. Ο Τόμας Παχ της Τέλεκομ Βόννης απομακρύνθηκε μετά τη συντριβή από την Κράισλεμ και χρέη υπηρεσιακού προπονητή τελεί ο Κρις Ο’ Σι. Αυτή κι αν είναι σύμπτωση.

Καμία σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου

Ο φετινός ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται από την αναποτελεσματικότητά του μακριά από τον PAOK SPORTS ARENA, αλλά η μία από τις μόλις δύο εκτός έδρας νίκες που πέτυχε φέτος επιτεύχθηκε μέσα στη Βόννη. Με κορυφαίο τον Άνταμ Σμιθ και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Βαγγέλη Μαργαρίτη καθώς είχε πετύχει το νικητήριο καλάθι διαμορφώνοντας το τελικό 83-85. Μόνο που σε επίπεδο προσώπων, οι διαφορές είναι τεράστιες. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Τότε υπήρχαν οι Τζεκουάν Λιούις, Αμάντσε Εγεκέζε, Αντουέιν Ουίγκινς και Ζέιν Νόουλς, σήμερα όμως δεν υφίσταται κανείς εξ’ αυτών στην ομάδα. Σε αλλαγές προχώρησε και η Τέλεκομ Βόννης καθώς επανέφερε τον Εβγένι Λόρενς (ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τον Ιωνικό Νικαίας) για να αντικαταστήσει τον Ντι Τζέι ΝτιΛέο, ενώ αποκτήθηκε και ο Άλεκ Μπράουν.

Βάσει πρότερου αγωνιστικού βίου, οι δύο ομάδες συνηθίζουν να παίζουν σε γρήγορο ρυθμό, οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερη αδυναμία στην άμυνα καθώς η μεν Τέλεκομ Βόννης σκοράρει 81.3 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 78.7 πόντους. Ο ΠΑΟΚ σημειώνει… στρόγγυλους 80 πόντους ανά αγώνα, αλλά το παθητικό του ανέρχεται στους 84.8 πόντους. Σε επίπεδο προσώπων, η γερμανική ομάδα βασίζεται περισσότερο στον επιθετικό πλουραλισμό καθώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις δύο παίκτες, οι Σίμονς (12π.), Μπρούνιγκ (10.7π.), έχουν διψήφιο μέσο όρο πόντων. Η εξάρτηση του ΠΑΟΚ είναι… αμερικανικής προελεύσεως καθώς - έστω μη έχοντας τον ίδιο αριθμό αγώνων - οι Σμιθ (17.5π.), Μπεστ (10.3π.), Σόρτερ (13.3π.), Μπράουν (12.5π.), αναλαμβάνουν το συντριπτικό μέρος των προσπαθειών.

Τα highlights του αγώνα του πρώτου γύρου:

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα