ΠΑΟΚ - Μπρίντιζι 95-91: Έσπασε το ρόδι… (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Μπρίντιζι 95-91: Έσπασε το ρόδι… (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Μπρίντιζι στο γήπεδό του με 95-91 για την 5η αγωνιστική του BCL και πέτυχε την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση.

Η Μπρίντιζι επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ την ακολούθησε και χάρη στα καλά ποσοστά ευστοχίας του στα δίποντα αλλά και την ικανότητα της περιφερειακής γραμμής του, έφτασε στο σημείο να ελέγχει το σκορ. Γενικώς, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με εξαίρεση τις αρχές της δεύτερης περιόδου, όταν η ελληνική ομάδα έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ και προηγήθηκε με 29-23.

Η ιταλική ομάδα είχε όπλο την ευστοχία της στο μακρινό σουτ, την ικανότητά της στην εκτέλεση σε επιθέσεις 5-6 δευτερόλεπτων, κυρίως με τους Μάρτιν, Μπράουν και υπό την κατεύθυνση του Άντριαν Μπανκς, έτσι ισορρόπησε την κατάσταση και προηγήθηκε με 41-45 (19’). Μόνο που στο τελευταίο λεπτό έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει αυτή τη διαφορά (45-45, 20’). Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλά από τον Άνταμ Σμιθ στην πρώτη περίοδο καθώς ο Αμερικανός σημείωσε δέκα πόντους, ενώ στην αντίστοιχη δεύτερη, ο Άαρον Μπεστ έδωσε λύσεις. Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν να κόψει τη γραμμή επικοινωνίας των παικτών της ιταλικής ομάδας, πράγμα που φάνηκε από τις 13 τελικές πάσες του πρώτου μέρους.

Η λογική των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπρίντιζι έκανε απόπειρα να χτίσει διαφορά, ξέφυγε με 52-59 μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών, έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές. Εκεί η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Αρχικά με τον Άαρον Μπεστ και στη συνέχεια με τον Άνταμ Σμιθ (σ. σ. σημείωσε 11 πόντους στην 3η περίοδο) παρέμεινε η κύριος εκφραστής των επιθέσεών του και η ελληνική ομάδα έτρεξε 12-0 σερί (64-59) σε περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά. Η ιταλική ομάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο (64-67, 28’) και το δεκάλεπτο έκλεισε με 70-72 (30’).

Η ιταλική ομάδα διατήρησε μικρό προβάδισμα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ και με τεχνική ποινή (75-81, 34:20). Ο Δικέφαλος μείωσε στον πόντο (82-83, 36’) αλλά και πέρασε μπροστά (85-83) μετά από έμμεσο τρίποντο του Νόουλς. Ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Άαρον Μπεστ λόγω φάουλ στα τελευταία τρία λεπτά. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα τελευταία δύο λεπτά με +3 (89-86). Ο ΠΑΟΚ απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα 49’’ πριν το τέλος έπειτα από καλάθι του Αντουέιν Ουίγκινς. Ένα λάθος του Λιούις λίγο έλειψε να ξαναβάλει στο παιχνίδι την ιταλική ομάδα, αλλά δια χειρός Σμιθ (93-88) ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την πρώτη νίκη του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, είχε ωριμότητα στην επίθεσή του κι έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριπλέτα Σμιθ-Μπεστ-Λιούις πρόσφερε στον ΠΑΟΚ 64 πόντους. Ειδικά ο Μπεστ ο οποίος είχε 6/8 σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζέιν Νόουλς ήταν καθοριστικός στο τέλος του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτε από τον Εγεκέζε, ο Σαρικόπουλος είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση των αθλητικών ψηλών, ενώ και ο Σχίζας δεν μπήκε στον ρυθμό του αγώνα. Η Μπρίντιζι δεν πήρε βοήθειες από τους παγκίτες.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο επιθετικά ριμπάουντ στα τελευταία τρία λεπτά από τα οποία ο ΠΑΟΚ πήρε τέσσερις πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ δεν έκοψε τις συνεργασίες της Μπρίντζι, έχασε αρκετά ριμπάουντ κι έκανε πολλά λάθη. Η ιταλική ομάδα - σε πολλές περιπτώσεις - δεν έπαιξε γρήγορα αλλά βιαστικά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Τόμπσον-Στόουν και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στην πρώτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 45-45, 70-72, 95-91

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα