Φρανσίσκο στο Gazzetta: «Αν παίζω άμυνα; Φυσικά, αυτή μου δίνει ρυθμό» (vids)

Φρανσίσκο στο Gazzetta: «Αν παίζω άμυνα; Φυσικά, αυτή μου δίνει ρυθμό» (vids)

Φρανσίσκο στο Gazzetta: «Αν παίζω άμυνα; Φυσικά, αυτή μου δίνει ρυθμό» (vids)

bet365

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο δεν είναι μόνο σκόρερ. Λατρεύει να παίζει άμυνα. Ο Γάλλος γκαρντ του Περιστερίου μίλησε στο Gazzetta μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη απέναντι στην Τενερίφη.

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο δεν είναι ακριβώς η αποκάλυψη του φετινού Περιστερίου. Ήταν το τελευταίο κομμάτι που προστέθηκε στο παζλ που δημιούργησε ο Βασίλης Σπανούλης και οι συνεργάτες του και αποτέλεσε μέλος της Μανρέσα την περσινή σεζόν. Σε μία πορεία μέχρι τον τελικό του BCL.

Ο Γάλλος γκαρντ, όπως εκμυστηρεύτηκε στο Gazzetta, ελπίζει να καταφέρει κάτι ανάλογο και το Περιστέρι.

Η επικράτηση απέναντι στην Τενερίφη, την κάτοχο του τίτλου και επί 12 αναμετρήσεις αήττητη, αποτελεί μία καλή αρχή. Αλλά ο Φρανσίσκο, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, δεν επιθυμεί να μείνει μόνο σε αυτή.

«Η δήλωση που κάναμε με αυτή τη είναι είναι να δείξουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα, μία ομάδα που μπορεί να πάει μέχρι τέλους, στην τελική φάση, στο Final 4, οπότε είναι καλό που επικρατήσουμε. Αλλά αισθάνομαι ότι η δουλειά μας δεν τελείωσε. Είναι μία νίκη στο ενεργητικό μας, που είναι 2-0, αλλά μέχρι εκεί», είπε στο Gazzetta.

Το πρώτο ημίχρονο για το Περιστέρι ήταν βγαλμένο από παραμύθι. Η ομάδα του Σπανούλη σημείωσε 57 πόντους, με 10/14 τρίποντα και υποχρέωσε τους Ισπανούς σε συγκομιδή μόλις 7 ριμπάουντ!

«Εδώ είναι η έδρα μας»

«Ήμασταν πεινασμένοι, γι' αυτό έγιναν όλα αυτά στο 1ο ημίχρονο. Η νοοτροπία μας ήταν ότι είχαμε απέναντί μας τους πρωταθλητές και δεν έχουν χάσει για 12 ματς συνεχόμενα. Δεν πειράζει, εδώ είναι η έδρα μας, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει στο σπίτι μας. Έπρεπε να παίξουμε σκληρά, γιατί αν τους αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους, θα χάναμε. Αυτό κάναμε, παίξαμε δυνατά, ξέραμε ότι δεν τους αρέσει να τους παίζουν δυνατά, οπότε αυτή ήταν η δουλειά μας και αυτό κάναμε», ήταν τα λόγια του.

Όσο για το τι θα διάλεγε ανάμεσα στο εκπληκτικό 1ο ημίχρονο και την αντίδραση της ομάδας στην επιστροφή της Τενερίφης;

«Είμαι ικανοποιημένος και από τα δύο. Στο 2ο ημίχρονο, αν με άφηναν να κάνω αυτό που ξέρω, θα το έκανα. Ωστόσο, προσπάθησαν να με παίξουν δυνατά, δεν με άφηναν να πάρω την μπάλα εύκολα, οπότε σκέφτηκα ότι αν η άμυνα της Τενερίφης είναι συγκεντρωμένη πάνω μου, οι συμπαίκτες μου θα είναι ελεύθεροι. Οπότε έπρεπε να πασάρω και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στην άμυνά μου», είπε ο παίκτης του Περιστερίου.

Ο Φρανσίσκο έδωσε την κατάλληλη... πάσα. Η άμυνά του - όπως και των άλλων παικτών του Περιστερίου - ήταν εξαιρετική. Μα ο Φρανσίσκο υποτίθεται πως είναι μόνο σκόρερ. Ή μήπως όχι;

«Παίζω άμυνα! Αυτό κάνω. Αν έχω καλό ρυθμό στην επίθεση, σημαίνει ότι παίζω καλά στην άμυνα. Έπρεπε να το κάνω. Είμαι καλός αμυντικός. Θα το δείτε και σε άλλα ματς. Με την άμυνα κερδίσαμε. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται τίποτα. Χάρη στην άμυνά μας, τους φέραμε στο ρυθμό μας».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα