Λυκογιάννης: «Αν δεν παίξουμε ξύλο, δεν έχουμε τύχη»

Λυκογιάννης: «Αν δεν παίξουμε ξύλο, δεν έχουμε τύχη»

Newsroom
Λυκογιάννης: «Αν δεν παίξουμε ξύλο, δεν έχουμε τύχη»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης χαρακτήρισε χαμηλό το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα του θα πρέπει να πάει στη δύναμη το παιχνίδι (5/10, 19:30) με την Ντιζόν στην πρεμιέρα του BCL.

Με την προσθήκη του Ντάρκο Κέλι στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης, ο Άρης Λυκογιάννης δεν έχει να διαχειριστεί απουσία ενόψει του αγώνα με τη γαλλική ομάδα. «Παίζουμε με μία ομάδα η οποία έχει καλή λειτουργία, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, με ομοιογένεια και αθλητικότητα. Όλα θα κριθούν στο αμυντικό κομμάτι, αν θα καταφέρουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά. Αν έχουμε κενά διαστήματα στο αμυντικό κομμάτι, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς… Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά στην άμυνα. Πρέπει να παίξουμε ξύλο! Αλλιώς δεν έχουμε πολλή τύχη», είπε μεταξύ άλλων.

Εκεί αναφέρθηκε και στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του. «Είμαστε αρκετά πίσω σε ετοιμότητα κι αυτό αφορά τις περισσότερες ομάδες, κυρίως γιατί η δική μας λίγκα, ξεκινάει πιο αργά από όλες στην Ευρώπη. Δε νομίζω ότι καμία ομάδα είναι έτοιμη πάνω από 65-70% αυτήν τη στιγμή».

Ο Άρης Λυκογιάννης υποστήριξε επίσης ότι οι παίκτες του θα σφυρηλατηθούν στο επίπεδο του BCL. «Υπάρχει ενθουσιασμός αυτήν τη στιγμή γιατί είμαστε καινούργια η ομάδα και αν εξαιρέσουμε τον Ράιλι, κανένας άλλος από τους ξένους δεν είχε την εμπειρία του BCL. Κλειδί είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Να μην επιτρέψουμε στη Ντιζόν να κάνει το επιθετικό της παιχνίδι και να κυκλοφορήσει τη μπάλα καλά».

Σε ερώτηση για την προσθήκη έβδομου ξένου στο Πρωτάθλημα απάντησε ότι… «δεν επηρεάζει τις δικές μας ομάδες. Είναι απόφαση που βοηθάει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, που έχουν υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα για να μπορούν χωρίς να κάνουν αλλαγή και να έχουν την πολυτέλεια του έβδομου ξένου. Δεν ξέρω κατά πόσο οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, μπορούν να έχουν έναν παίκτη, ο οποίος επί της ουσίας, θα κάθεται. Αν πούμε ότι υπάρχουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενδεχομένως να μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Σε πρώτη φάση, για εμάς όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, είναι κάτι το απαγορευτικό».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα