Λαύριο - Μάλαγα 70-58: Κάρτερ λαμπρός τους οδήγησε στο play-in (vid)

Λαύριο - Μάλαγα 70-58: Κάρτερ λαμπρός τους οδήγησε στο play-in (vid)

bet365

O Τάισον Κάρτερ θέλει να αφήσει στο Λαύριο το στίγμα του. Έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στην παρθενική πρόκριση της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στο τουρνουά play-in του BCL, μετά την επικράτηση επί της Μάλαγα (70-58).

Το Λαύριο έπαιζε για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Αυτή θα του έδινε αυτόματα τη συμμετοχή στο τουρνουά play-in που έχει θεσπίσει για φέτος το BCL. Και οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη την πήραν με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στη Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη (70-58), η οποία έχει προκριθεί ως 1η στον όμιλο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα το Λαύριο πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μολονότι έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, έβρισκε λύσεις κυρίως από το τρίποντο (2/5 στο ξεκίνημα) και σε έναν τομέα που οι Ισπανοί... πονούσαν (ξεκίνησαν με 1/8 για να καταλήξουν με 4/25).

Ο Τάισον Κάρτερ θέλησε να κάνει το τελευταίο παιχνίδι του στο BCL με το Λαύριο και συλλεκτικό. Σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, εκεί που ουσιαστικά το Λαύριο καθάρισε το ματς και το ολοκλήρωσε με 19 και τη συμμετοχή της ομάδας στο play-in.

Ο Δημήτρης Καλκαμανάκης με 18 πόντους και ο Βασίλης Μουράτος με 15 πόντους (4/13 σουτ) πρόσθεσαν το δικό τους κομμάτι στην πιο εντυπωσιακή και πιο μεγάλη φετινή νίκη στο BCL.

Όσο για τη Μάλαγα; Πλήρωσε τα 15 λάθη της και την αστοχία στα τρίποντα, επιτρέποντας την ίδια στιγμή στους παίκτες του Λαυρίου να κάνουν ό,τι θέλουν κοντά και μακριά στο καλάθι.

Πλέον, το Λαύριο θα περιμένει να ολοκληρωθούν και οι άλλοι όμιλοι, με τους 2ους και τους 3ους από κάθε γκρουπ να σχηματίζουν ζευγάρια, με τις αναμετρήσεις να κρίνονται στις δύο νίκες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε ένα σερί 8-0 του Λαυρίου που μετέτρεψε το 21-19 σε 29-19.

Ο ΜVP: Δικαιωματικά ο Τάισον Κάρτερ με το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο με 15 πόντους και 19 πόντους στο σύνολο (6/8 διπ., 1/4 τριπ., 4/4 βολές. Εξαιρετική και η παρουσία των Κακλαμανάκη (18π.), Μουράτου (15π.)

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αξέλ Μπουτέιγ έμεινε στους 2 πόντους με 1/6 σουτ (04 τριπ.) σε 17:31.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αλ Ουαζίντ Αμίνου μέτρησε 7 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 21:38 στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5/26 τρίποντα της Μάλαγα και οι 12 ασίστ για 16 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το ζεστό χειροκρότημα που δέχτηκε ο Τάισον Κάρτερ, όταν ο Σερέλης τον απέσυρε οριστικά από το ματς λίγο πριν το τέλος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Λαύριο ήθελε το ματς και το πήρε. Η Μάλαγα εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών για μία ομάδα που έχει πάρει ήδη την 1η θέση στον όμιλο. Πίστωση στον Χρήστο Σερέλη για την εμφάνιση της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-28, 57-42, 70-58

Λαύριο - Μάλαγα

Λαύριο - Μάλαγα

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα