BCL: To Λαύριο παίζει την πρόκρισή του κόντρα στη Μάλαγα

Γιάννης Σταυρουλάκης
BCL: To Λαύριο παίζει την πρόκρισή του κόντρα στη Μάλαγα

bet365

Το Λαύριο υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Μάλαγα (21/12, 19:30, Live από το Gazzetta), διεκδικώντας τη συμμετοχή του στα Play-Ins του BCL με φόντο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Το Λαύριο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση του Basketball Champions League απέναντι στη Μάλαγα, διεκδικώντας ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα Play-Ins της διοργάνωσης. Εκεί συμμετέχουν οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 2-3 από κάθε group, παίζοντας σειρές best-of-three με στόχο την πρόκριση στους «16».

«Έχουμε μπροστά μας το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, το παιχνίδι που θα κρίνει τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι στη Μάλαγα» ήταν τα λόγια του Βασίλη Μουράτου για την αναμέτρηση με την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη που έχει ήδη εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους «16».

Για να παίξει στα Play-Ins, το Λαύριο θέλει νίκη επί της Μάλαγα ή ήττα της Νίζνι στην έδρα της από την Ντιζόν. Αντίθετα, μένει εκτός συνέχειας αν ηττηθεί από τη Μάλαγα και νικήσει η Νίζνι τη Ντιζόν στη Ρωσία, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τους Ρώσους.

Group C

Κατάταξη

1. *Μάλαγα 4-1
2. **Ντιζόν 3-2
3. Λαύριο 2-3
4. Νίζνι 1-4
* Έχει προκριθεί στους «16»
** Έχει προκριθεί στα Play-Ins

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

19:30 Λαύριο - Μάλαγα
19:30 Νίζνι - Ντιζόν

Το σύστημα διεξαγωγής

- Ο πρώτος από κάθε γκρουπ προκρίνεται στη φάση των «16» του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί επίσης με τη μορφή ομίλων.

- O 2ος με τον 3ο από κάθε όμιλο θα μπουν στα Play-Ins. Με σειρές που θα κριθούν στις δύο νίκες (best of 3). Όσοι προκριθούν, συνεχίζουν στους «16».

- Οι δύο πρώτοι από κάθε έναν από τους 4 ομίλους της φάσης των «16», παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, τα οποία θα διεξαχθούν σε μορφή playoffs, στις δύο νίκες (best of 3).

- Φέτος, επανέρχεται και το Final 4, το οποίο ωστόσο θα διεξαχθεί σε μία ουδέτερη έδρα και όχι σε μία εκ των τεσσάρων φιναλίστ.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα