Λυκογιάννης: «Είπαμε να τους βγάλουμε τα συκώτια»

Λυκογιάννης: «Είπαμε να τους βγάλουμε τα συκώτια»

Λυκογιάννης: «Είπαμε να τους βγάλουμε τα συκώτια»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γαλατά και στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του.

Ο Άρης Λυκογιάννης δεν γλίτωσε το… μπουγέλο μετά τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ και ήταν λογικό καθώς ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας στην καριέρα του και συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του. «Είναι δύσκολη η δουλειά του προπονητή. Οι καλές στιγμές είναι λιγότερες από τις κακές. Υπερτερούν οι κακές, οι πίκρες, οι διαμάχες, η κριτική, οι αντιδικίες. Οι καλές διαρκούν λίγο», απάντησε και χαμογέλασε.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής των ασπρόμαυρων μετά τη νίκη επί της Γαλατά

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και υπάρχει λόγος. Είναι η πρώτη φορά που ήμασταν όλοι μαζί και παράλληλα είχαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Το πλεονέκτημα για μας ήταν το γεγονός ότι η Γαλατά έκανε σημαντική νίκη στο τουρκικό Πρωτάθλημα με τη νίκη της επί της Εφές κι έχοντας ξοδέψει ενέργεια ξέραμε ότι δεν θα είναι φρέσκοι. Γ’ αυτό επιλέξαμε να τους πιέσουμε για σαράντα λεπτά τους τρεις γκαρντ οι οποίοι παίρνουν την ευθύνη. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα στα τρία τελευταία δεκάλεπτα. Ελέγξαμε το παιχνίδι και ταυτόχρονα βάλαμε κρίσιμα σουτ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε γι’ αυτά που άλλαξε ο ΠΑΟΚ κι έφτασε στις τελευταίες νίκες. «Η ομάδα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της αλλά είχε σημαντικές απουσίες. Φάνηκε σήμερα με την παρουσία των παικτών σε καλή κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ένα μήνα αγωνιστήκαμε όχι πλήρεις. Ζητήσαμε παραπάνω ευθύνες και αποφάσεις από παιδιά που δεν ήρθαν μ’ αυτή τη λογική. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με το Λαύριο που είχαμε άθλια εικόνα, η ομάδα πάλεψε όλα τα άλλα και τα έχασε λόγω απουσιών και απειρίας. Πρέπει να έχουμε όμως κοντή μνήμη. Όπως μείναμε ενωμένοι και σταθεροί στις δύσκολες στιγμές – κι αυτό οφείλεται στον Θανάση Χατζόπουλο ο οποίος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων – και διαχειριστήκαμε τα αρνητικά αποτελέσματα και ήμασταν μια χαρά παρά τα όσα έλεγαν έξω, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα με τα συναισθήματά μας μετά από αυτή τη νίκη».

Εκεί ρωτήθηκε για την αμυντική προσπάθεια της ομάδας του. «Είπαμε να τους βγάλουμε τα συκώτια, να τους τρέξουμε και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν γρήγορες επιθέσεις. Αυτά τα δύο τα πετύχαμε στο απόλυτο. Δεν υπάρχουν superman, κανείς δεν μπορεί να νικήσει την κούραση, το είδαμε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή. Όλοι οι γκαρντ έπαιξαν πάνω από 30 λεπτά με τη Εφες και σήμερα πάλι είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και δεν είναι μια ομάδα η οποία ειδικά στο περιφερειακό παιχνίδι έχει πολλές λύσεις. Θεωρώ ότι αν είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα του αγώνα θα τα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα