Λαύριο - Ντιζόν 65-63: Με... το δεξί στο BCL με τρομερό Γκόινς! (pics & vids)

Λαύριο - Ντιζόν 65-63: Με... το δεξί στο BCL με τρομερό Γκόινς! (pics & vids)

bet365

Το Λαύριο νίκησε με σκορ 65-63 την Ντιζόν στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και ξεκίνησε με... το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ο Κένι Γκόινς.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Λαύριο στο Group C της Regular Season του BCL. Με MVP τον Κένι Γκόινς που... μίλησε στο φινάλε, το σύνολο του κόουτς Χρήστου Σερέλη πήρε την πολύτιμη νίκη στο φαληρικό στάδιο, σε μια «μάχη» όπου κυριάρχησαν οι άμυνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Υπό το βλέμμα «αντιπροσωπείας» παικτών του Ολυμπιακού, το εναρκτήριο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Λαυρίου ήταν κλειστό από το ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαιτέρως στα «μετόπισθεν». Τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη περίοδο, το τέμπο της συνάντησης δεν ανέβηκε ιδιαίτερα, γεγονός που είχε αντίκρισμα στην επιθετική παραγωγικότητα και μεταφράστηκε στο «φτωχό» 30-28, που ήταν σκορ ημιχρόνου. Λαύριο και Ντιζόν έβγαλαν ένταση αλλά όχι ποιότητα και μόνο κάποιες μεμονωμένες εντυπωσιακές φάσεις, από τους Κάρτερ και Λιούις, έσπασαν το μοτίβο, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο Ειρήνης & Φιλίας.

Η ομάδα του κόουτς Σερέλη επέστρεψε στο παρκέ για την επανάληψη έχοντας ένα ισχνό προβάδισμα υπέρ της, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τρόπους για να το επεκτείνει. Αντιθέτως, βρέθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου στο -4 (38-42). Από την άλλη, η γαλλική ομάδα είχε ένα καλό διάστημα όπου έτρεξε επιμέρους σκορ 4-8 υπέρ της, όμως η ελληνική ομάδα αφυπνίστηκε, κλείνοντας εξαιρετικά το δεκάλεπτο. Ανέκτησε το προβάδισμα (44-43), με σημαντικά καλάθια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη και κράτησε ορθάνοιχτα όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την τελική έκβαση του ματς.

Στην καθοριστική περίοδο η Ντιζόν έδειξε να κάνει αποφασιστικά βήματα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου (46-50 επτά λεπτά πριν το φινάλε) και για αρκετά λεπτά διατηρούσε τα ηνία στο σκορ. Όμως όσο η διαφορά έμενε σε χαμηλά επίπεδα, το Λαύριο παρέμενε στο παιχνίδι και με καθοριστικό τρίποντο του Γκόινς ισοφάρισε σε 54-54 πέντε λεπτά πριν το τέλος και ακολούθως πέρασε μπροστά (56-54) με χουκ του Κακλαμανάκη. Ο Τάισον Κάρτερ στα 2:04' πέτυχε ακόμη ένα κομβικό σουτ τριών πόντων (61-56) το οποίο ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, με τον Γκόινς να γράφει, μετά από ασίστ του Μουράτου, με όμορφο κάρφωμα το 63-57, 55'' πριν το φινάλε!

Έκτοτε φάνηκε η απειρία των «μεταλλωρύχων», καθώς οι Χένρι και Χόλστον με δύο απανωτά τρίποντα έφεραν το ματς στα ίσια, στα 26 δευτερόλεπτα. Το Λαύριο βρήκε καλάθι νίκης (65-63) με τον Κένι Γκόινς, έπειτα από δημιουργία του Τάισον Κάρτερ στην τελευταία του επίθεση στο ματς. Στην τελευταία επίθεση της Ντιζόν (5 δευτερόλεπτα πριν την τελική κόρνα), ο Γκόινς έκανε μια εντυπωσιακή τάπα σε προσπάθεια του Κέλι για τρεις από την γωνία (για να δώσει τη νίκη στους Γάλλους) και χάρισε στο Λαύριο την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τη σεζόν 2021-22!

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63

1

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τάπα του Κένι Γκόινς στον Ρασάρντ Κέλι στην εκπνοή του ματς. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Λαυρίου έκοψε εντυπωσιακά το γωνιαίο τρίποντο που επιχείρησε ο Αμερικανός παίκτης της γαλλικής ομάδας και χάρισε μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη στην ομάδα της Λαυρεωτικής!

O MVP: Ο Γκόινς δεν έκανε μόνο το μπλοκ στην τελευταία επίθεση των Γάλλων. Στην αμέσως προηγούμενη φάση, είχε σκοράρει από κοντά γράφοντας το 65-63, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό σκορ. Ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 27:48' παρουσίας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σεκ Χένρι είχε 3/11 σουτ και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα της ελληνικής ομάδας. Παρά την εμπειρία του, δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στην Ντιζόν. Έμεινε στους 7 πόντους σε περίπου 27 λεπτά παρουσίας, με 4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τάισον Κάρτερ έδωσε την ασίστ στον Γκόινς για το καλάθι της νίκης του Λαυρίου (65-63) ενώ λίγο νωρίτερα είχε πετύχει ένα τρίποντο (61-56) που αποδείχθηκε ιδιαιτέρως κομβικό στην οικονομία του ματς. Είχε 15 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε περίπου 32 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ντιζόν υπερτερούσε σε τρίποντα (30% έναντι 20% του Λαυρίου), ριμπάουντ (43-26) και οριακά σε αξιολόγηση (75-74) παρ' όλα αυτά έχασε το ματς. Η εξαιρετικές άμυνες του Λαυρίου σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού δεν αποτυπώνονται στην στατιστική.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το γεγονός πως ο κόουτς Σερέλης παρουσίασε τόσο στιβαρή αμυντικά την ομάδα του. Περιμέναμε πως το Λαύριο θα είναι σοβαρό και πειθαρχημένο, όμως σήμερα οι περσινοί φιναλίστ της Basket League τα κατάφεραν απέναντι σε μια ακριβότερη και - σε θεωρητικό επίπεδο - ποιοτικότερη ομάδα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Λαύριο ξεκίνησε ιδανικά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και πλέον μπορεί να ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον του στην διοργάνωση. Η αποψινή νίκη θα τονώσει την ψυχολογία του συνόλου και μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί ο κόουτς Σερέλης την κούραση των παικτών του, στα ματς του πρωταθλήματος.

0

0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα