Χατζόπουλος: «Συγκεντρώσαμε 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα!»

Χατζόπουλος: «Συγκεντρώσαμε 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα!»

Gazzetta team
Χατζόπουλος: «Συγκεντρώσαμε 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα!»

bet365

Στη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίσθηκε η συγκινητική συμπαράσταση του κόσμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς σε μια εβδομάδα συμμετείχαν 2.000 φίλοι του Δικεφάλου και συγκεντρώθηκε ποσό 100.000 ευρώ!

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης Καρακούσης, στάθηκε στη αξία της παρουσίας του Θανάση Χατζόπουλο λέγοντας ότι… «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θανάση Χατζόπουλο γιατί η ιδέα της αύξησης του κεφαλαίου είναι δική του ιδέα. Είναι πολύ ευχάριστα τα πρώτα μηνύματα από τη συμμετοχή του κόσμου. Υλοποιείται μια ιδέα με την προοπτική να βοηθηθεί ο σύλλογος»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θανάσης Χατζόπουλος, μπήκε σε διαδικασία αναφοράς αριθμών καταδεικνύοντας το επίπεδο των πληρωμών που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα: «Είμαστε στον έκτο μήνα της διοίκησής μας με αφετηρία τον Ιούλιο του 2020. Πρώτος στόχος ήταν η καταγραφή τη κατάστασης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από άποψης χρεών. Δεύτερον στόχος ήταν να δημιουργηθεί γρήγορα μια ανταγωνιστική ομάδα με στόχο τη συμμετοχή στα Playoffs. Σε αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όρθια την ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε οικονομικό επίπεδο και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Το όνειρό είναι να φέρουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τους συνοπαδούς μας κατ’ ουσία, να γίνει μέτοχος και ιδιοκτήτης αυτής της προσπάθειας εξυγίανσης. Να απαλλαγεί η ΚΑΕ από τα χρέη και να μπορέσει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να ξαναδούμε έναν πρωταγωνιστή ΠΑΟΚ.

Συναντήσαμε πολλές υποθέσεις οφειλών οι οποίες είναι μια πληγή στη λειτουργία μιας ανώνυμης εταιρίας. (Σε παίκτες, προπονητές, μάνατζερ κλπ.) βρήκαμε χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου το οποίο χωριζόταν σε δύο κομμάτια. Αυτό των παικτών που προσέφυγαν στη FIBA για να διεκδικήσουν τις οφειλές τους. Επρόκειτο για ποσό της τάξεως των 174.000 ευρώ και σήμερα κατέβηκε στις 65.615 ευρώ. Επίσης έγινε διακανονισμός μ’ έναν αριθμό αθλητών για χρέος 971.571 ευρώ το οποίο σήμερα μειώθηκε στα 575.731 ευρώ. Από αυτά τα δύο νούμερα καταλαβαίνετε ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Γι’ αυτόν τον λόγο κάναμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τη δημιουργία λογαριασμών σε τέσσερις τράπεζες. Έτσι διευκολύνουμε και τους οπαδούς να συμμετέχουν, καταθέτοντας όποιο ποσό μπορεί ο καθένας για να εξαλείψουμε τα υπόλοιπα χρέη».

«ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στην απόφαση της οικογένειας Σαββίδη να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Η οικογένεια Σαββίδη έχει ανακοινώσει ότι θα διπλασιάσει όποιο ποσό μαζευτεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ένα τεράστιο οξυγόνο γιατί έτσι θα εξαλείψουμε κι άλλα έξοδα και υποχρεώσεις. Έξοδα τύπου ταξιδιών, ΙΚΑ, Εφορία καλύπτονται και ο ΠΑΟΚ έχει ανά πάσα στιγμή ενημερότητες. Η ομάδα είναι εξοφλημένη και τον Νοέμβριο, μερικοί παίκτες έχουν εξοφληθεί και τον Δεκέμβριο».

Σε ερώτηση για πιθανή επανάπαυση του κόσμου έπειτα από την απόφαση της οικογένειας Σαββίδη, σημείωσε: «Ίσα ίσα η απόφαση της οικογένειας του Σαββίδη τονώνει το ενδιαφέρον γιατί θα αναγκάσει τον κόσμο να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο. Εκτιμώ ότι θα πιάσουμε τον στόχο μας που είναι οι 500.000 ευρώ. Πιστεύω ότι δεν θα αποτρέψει τον κόσμο, αλλά θα του δώσει το κίνητρο συμμετοχής», ενώ ρωτήθηκε και για το αν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση. «Δεν έχουμε επαφή. Περιμένουμε να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε μια συνάντηση. Ο καιρός είναι πολύ δύσκολος λόγω του COVID 19. Κι εγώ θέλω να ταξιδέψω αλλά κι εγώ φοβάμαι. Είναι μια εποχή όπου πρέπει να κάνουμε υπομονή και να το παλέψουμε. Ας συγκεντρώσουμε εμείς τα χρήματα και μετά θα βρεθεί ο χρόνος και ο τόπος για να γίνει αυτή η συνάντηση».

Ο Βασίλης Τριλυράκης αναφέρθηκε και στην ταμειακή διευκόλυνση της οικογένειας Σαββίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. «Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι μιλάμε για ταμειακή διευκόλυνση και όχι για δάνειο. Βοήθησαν ταμειακά και παράλληλα εκδήλωσαν πρόθεση να μην πάρουν πίσω. Θα δούμε τον τρόπο. Όλα είναι καταγεγραμμένα, είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος ρωτήθηκε για τα έσοδα που διαχειρίστηκε η ΚΑΕ, απάντησε: «Υπάρχουν οι δόσεις τηλεοπτικού συμβολαίου που πήγαν κατευθείαν στις παλιές οφειλές. Έχουμε χορηγίες και υποστηρικτές.. Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε εισιτήρια κι αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα. Ειδικά στα μεγάλα ματς η ΚΑΕ ξεπουλά τα εισιτήρια και δυστυχώς χάσαμε ένα πολύ μεγάλο έσοδο. Αν το είχαμε, εκτιμώ ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα για μας. Είχαμε βέβαια 800 διαρκείας υποστήριξης. Στόχος της αύξησης είναι η αποπληρωμή του συνόλου των παικτών».

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ 100.000 ΕΥΡΩ»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος αναφέρθηκε στα πρώτα μηνύματα από τη συμμετοχή του κόσμου εκφράζοντας τη χαρά του καθώς σημείωσε ότι… «είμαστε περίπου σε συμμετοχή στα 2.000 άτομα και μαζέψαμε περίπου 100.000 ευρώ. Η αύξηση ξεκίνησε πολύ καλά, ο κόσμος υποστηρίζει πολύ κι αυτό είναι συγκινητικό. Ο κόσμος δείχνει ότι αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να το δει ψηλά. Γι’ αυτό ανέλαβα εξάλλου σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι… «η αύξηση θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 500.000 ευρώ. Μετά θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία», ενώ ρωτήθηκε για το κακό σενάριο μη συγκέντρωσης του ποσού. «Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν συγκεντρωθεί το ποσό, θα έχουμε μεγάλο ζόρι. Θα συνεχίσει η ΚΑΕ να δυσλειτουργεί με τις τωρινές δυσκολίες Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Όταν μαζεύεις 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα, φαίνεται ότι ο κόσμος είναι σε εγρήγορση και θέλει να βοηθήσει. Επειδή είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει ανθρώπους που δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να βγάλει το κάρο από τη λάσπη».

Σημείωσε επίσης ότι η ουσιαστική εξυγίανση της εταιρίας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος. «Στόχος της ομάδας είναι να ξεχρεώσει, να διευθετήσει εκκρεμότητες, ούτως ώστε αν παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος να βρει μια βατή κατάσταση. Να μην έχει να διευθετήσει ο ίδιος. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Αν πετύχουμε θα έχουμε ξεχρεώσει ένα μεγάλο κομμάτι χρεών το οποίο δυσχεραίνει πάρα πολύ τη λειτουργία της εταιρίας. Από εκεί και πέρα με τον διπλασιασμό της οικογένειας Σαββίδη θα μας βοηθήσει στο να ξεχρεώσουμε κι άλλες υποχρεώσεις που επείγουν αλλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και αναφέρομαι στο χρέος σε Εφορία και ΙΚΑ».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα