Λυκογιάννης: «Μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι σε καθεστώς οικονομικής κανονικότητας»

Λυκογιάννης: «Μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι σε καθεστώς οικονομικής κανονικότητας»

Gazzetta team
Λυκογιάννης: «Μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι σε καθεστώς οικονομικής κανονικότητας»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στην αξία των τριών διαδοχικών νικών του ΠΑΟΚ αλλά και στο καθεστώς κανονικότητας που επικρατεί στην ομάδα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εκτίμησε ότι η νίκη επί του Ιωνικού ήρθε μετά την ευφορία των πρώτων ημερών και αναφέρθηκε στην αξία του αντιπάλου. «Ξέραμε τις δυνατότητες του αντιπάλου και ήταν σημαντικό να κερδίσουμε. Είναι παίκτης οι οποίοι αν βρουν ρυθμό μπορούν να βάλουν όλα τα σουτ, αλλά εμείς στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλή προσωπική άμυνα και μέσα από αυτή αποκτήσαμε ψυχολογία. Αρνητικό στοιχείο ήταν το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι και το λέω γιατί δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει να έχουμε αυταπάρνηση από το πρώτο λεπτό».

Ο Άρης Λυκογιάννης ρωτήθηκε για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και απάντησε ότι… «ο Λούκας ήταν σε κακή μέρα», ενώ ερωτηθείς για τον Άνταμ Σμιθ, δεν θέλησε να εστιάσει σε πρόσωπα. «Θέλω να βγάζουμε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα κι αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα είναι ένα από τα θέματα που έχουμε. Στον αγώνα με τον Κολοσσό είχαμε ένα καλό ημίχρονο, σήμερα είχαμε ένα καλό ημίχρονο επίσης αλλά πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια», απάντησε. Ρωτήθηκε για τον στόχο του ΠΑΟΚ. «Το πρωτάθλημα είναι πολύ σύντομο. Στον δεύτερο γύρο έχουμε τις λεγόμενες καλές ομάδες στην έδρα μας κι αυτές που είναι μαζί μας στη βαθμολογία, τις έχουμε εκτός έδρας. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το μέλλον σου αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Τι θα γινόταν αν δεν κερδίζαμε σήμερα;».

Στην άποψη που κατατέθηκε περί διαιτητικής στοχοποίησης του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό, απάντησε: «Στο πρώτο ημίχρονο κερδίζαμε με 12 πόντους. Πώς γίνεται ο αντίπαλος που πιέζει στην άμυνα να έχει περισσότερες βολές από εμάς κι ενώ κυνηγάει στο σκορ; Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε πολιτική φτιάχνοντας ένα βίντεο, αλλά δεν θέλω να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Ο ΠΑΟ δεν ευνοήθηκε από τη διαιτησία και μπορώ να επιχειρηματολογήσω επί αυτής της άποψης».

Ο Άρης Λυκογιάννης ρωτήθηκε για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Μπο Μπιτς και απάντησε ότι… «μετά από χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι σε καθεστώς κανονικότητας στο οικονομικό κομμάτι γιατί στην ομάδα βρίσκεται ένας νέος παράγοντας και όλοι ξέρουν τι θα γινόταν αν δεν εμφανιζόταν. Πρέπει να τον προστατεύσουμε. Για να αλλάξεις έναν παίκτη θα πρέπει να πληρώσει ένα σωρό πράγματα. Αποζημιώσεις, χρήματα στον νέο παίκτη, εισιτήρια, σπίτια, αυτοκίνητα κι εμείς δεν είμαστε γι’ αυτά. Τους παίκτες μας τους αγαπάμε και είναι οι καλύτεροι».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα