Μεσολόγγι–Παναθηναϊκός 66-73: Ο Παπαπέτρου τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση

Γιώργος Κούβαρης
Μεσολόγγι–Παναθηναϊκός 66-73: Ο Παπαπέτρου τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση

bet365

Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός είδε και έπαθε μέχρι να περάσει από το Αγρίνιο και να επικρατήσει του Μεσολογγίου με 73-66. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκείνος που... γλίτωσε το κάζο για την ομάδα του. Κλειδί και ο Μποχωρίδης.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα μέτριο πρόσωπο στο κλειστό του Αγρινίου και λίγο έλειψε να... δουν τον Χάρο της ήττας με τα μάτια τους.

Η ομάδα του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αξιόμαχη και ανταγωνιστική, είχε προηγηθεί και με 62-61 πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβε δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος φρόντισε να... αποφευχθεί η ήττα για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα με το σκορ στο 64-64 στα 03:50 πέτυχε πέντε σερί πόντους, έδωσε αέρα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό (64-69 στο 38') ενώ ακολούθησε και ένα καλάθι του Παπαγιάννη για το 64-71 στο 39' με το οποίο «σφραγίστηκε» η «πράσινη» νίκη.

Ο Παπαπέτρου τελείωσε το ματς έχοντας 19 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος, ενώ παίκτης-κλειδί ήταν ο Μποχωρίδης (11π., 3/5τρ.) ο οποίος τις στιγμές που το Μεσολόγγι μείωνε, εκείνος «απάνταγε» με δικούς του πόντους.

Το ματς

Ήταν ολοφάνερο ότι από το ξεκίνημα του αγώνα ο Γιώργος Βόβορας ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους όσους δεν έχουν ευκαιρίες στα παιχνίδια της EuroLeague. Η πρώτη πεντάδα των Καλαϊτζάκη, Φόστερ, Μποχωρίδη, Μήτογλου και Βουγιούκα αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε επτά λεπτά στο α' ημίχρονο ο Νίκος Δίπλαρος, ο οποίος είχε να πατήσει παρκέ από τις 8 Νοεμβρίου και το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Λογικό και επόμενο να χαθεί η ισορροπία στις συνεργασίες και το Μεσολόγγι να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που παρουσίασαν οι «πράσινοι».

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου αρχικά προηγήθηκε με 10-5, στη συνέχεια με 12-9 αλλά έκτοτε, και μετά την είσοδο των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα σερί 15-0 και προηγήθηκε με 12-24. Αυτό ήταν. Κάπου εκεί η υπόθεση της νίκης... τελείωσε, με τον μεν Βόβορα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και διάφορα plays και τον δε Καλαμπάκο να προσπαθεί να κάνει την δική του προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάσει το Μεσολόγγι ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο στο παρκέ.

Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Ο Τσαντ Μπράουν ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε και με συνεχόμενους πόντους στην 3η περίοδο βοήθησε το Μεσολόγγι να μειώσει σε 34-41 στο 23'. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ άστοχος στα τρίποντα (όπως και οι γηπεδούχοι) με αποτέλεσμα το θέαμα να ήταν κακό, χωρίς να υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι. Μάλιστα το Μεσολόγγι κατάφερε να μειώσει και σε έξι πόντους (47-53) λίγο πριν από το τέλος του 3ου δεκαλέπτου.

Και δεν έμεινε εκεί καθώς με ένα γρήγορο 5-0 μείωσε και στους τρεις πόντους (52-55) ύστερα από τρίποντο του Γράβα, ενώ το επιμέρους έφτασε στο 15-6, με την ομάδα του Καλαμπάκου να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με 62-61! Όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος επισφράγισε την καλή του εμφάνιση οδηγώντας την ομάδα του στην τελική, αλλά δύσκολη, επικράτηση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε την εμπειρία, την προσωπικότητα του Παπαπέτρου και το «καθαρό» μυαλό στο τέλος να φτάσει στη νίκη και να αφήσει τους γηπεδούχους με την... ικανοποίηση της προσπάθειας.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού έχοντας 19 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης σημείωσε κρίσιμα καλάθια έχοντας 11 πόντους με 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιουτζίν Λόρενς δεν βοήθησε καθόλου το Μεσολόγγι.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο δίλεπτο και το σερί 7-0 του Παναθηναϊκού το οποίο μετέτρεψε το 64-64 σε 64-71.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Τσαντ Μπράουν στην 4η περίοδο ύστερα από την ασίστ του Χατζηνικόλα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το 23% στα τρίποντα, τα 11 λάθη και η «φτωχή» δημιουργία με τις 9 ασίστ. Το Μεσολόγγι το κακό «πεντάλεπτο» όπου το +3 (12-9) έγινε -12 (12-24).

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-37, 47-55, 66-73

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα