ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Απαιτούνται έσοδα 2 εκατ. ευρώ, θα γίνει αύξηση μ.κ. και χρειάζεται βοήθεια του κόσμου

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Απαιτούνται έσοδα 2 εκατ. ευρώ, θα γίνει αύξηση μ.κ. και χρειάζεται βοήθεια του κόσμου

Gazzetta team
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Απαιτούνται έσοδα 2 εκατ. ευρώ, θα γίνει αύξηση μ.κ. και χρειάζεται βοήθεια του κόσμου

bet365

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Χατζόπουλος αποτύπωσε με πλήρη σαφήνεια την κατάσταση στην ομάδα καθώς μίλησε για την ανάγκη εσόδων τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την ευθύνη όλων των φίλων της ομάδας στην υποστήριξη της νέας προσπάθειας.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης Καρακούσης, σύγκρινε τις περσινές συνθήκες με τις αντίστοιχες φετινές: «Πέρυσι είχαμε μια τραγική χρονιά τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Πιστεύω ότι το σήμερα είναι καλύτερο για το αύριο γιατί έχω πολλά ερωτήματα για το αύριο. Οι κ. κ Χατζόπουλος Τριλυράκης ήρθαν στον ΠΑΟΚ σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι βέβαια έχουν χρόνια παρουσία στην ομάδα. Πέρυσι αποκτήσαμε διοίκηση στις 11 Σεπτεμβρίου, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, χωρίς προγραμματισμό. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ομάδα είναι στη 17η μέρα προετοιμασίας και πιστεύω ότι όλα βαίνουν καλώς. Φέτος οι συγκυρίες δεν είναι με το μέρος μας, καθώς είμαστε από τις ομάδες που πλήττονται από την απουσία του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε μια μεγάλη οικονομική βοήθεια. Δεν ξέρουμε πώς θα παίξουμε στις 10 Οκτωβρίου. Θα μας λείψει η δυναμική του κόσμου αλλά και τα έσοδα».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί και υποστήριξε ότι… «Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκαναν μια ενέργεια, θέλουν να σπάσουν το συμβόλαιο με την COSMOTE και να πάρουν χρήματα κατά 20% λιγότερα. Από του χρόνου θα αλλάξουν δεδομένα. Το δεχθήκαμε, είναι ένα ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει την ερχόμενη εβδομάδα και αποφάσεις θα ληφθούν αναλόγως των συναντήσεων που θα γίνουν με την ΕΡΤ».

«ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος περιέγραψε με λεπτομέρειες την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τους λόγους της δικής του εμπλοκής: «Μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, η φετινή προβλεπόταν ακόμη χειρότερη. Δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ομάδα να καταρρεύσει. Γι’ αυτό αποφάσισα να μπω στην ομάδα, να κάνουμε μια προσπάθεια για να σώσουμε την ομάδα η οποία κακά τα ψέματα είναι στην άκρη του γκρεμού. Για να πετύχει χρειάζεται η συσπείρωση όλου του κόσμου. Από τον απλό φίλαθλο έως και όλους τους παράγοντες. Στηριζόμαστε στον κόσμο, βγάλαμε διαρκείας, τα λεγόμενα διαρκείας στήριξης γιατί είναι αβέβαιο αν θα επιτραπεί η παρουσία του κόσμου. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 250 εισιτήρια. Μπορεί να είναι μικρός σαν νούμερο, αλλά καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος είναι διστακτικός. Θέλω να ελπίζω ότι θα στηρίξει τη νέα προσπάθειά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις. Έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής σε 253.000 σε έξοδα, διακανονισμούς κ.α., αλλά δεν φτάνουν. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, ομοίως και οι διακανονισμοί. Μιλάμε για 37 παίκτες κι αν βάλουμε προπονητές και μάνατζερ καταλήγουμε σε 47 (πιστωτές). Θα χρειαστούμε βοήθεια από κάθε έναν που θέλει αυτή την ομάδα στην Α1. Καταθέσαμε τον φάκελο στην ΕΕΑ, είμαστε η 3η ομάδα που το έκανε παρά τις δυσκολίες».

Σε ερώτηση για το επίπεδο βοήθειας που περιμένει, απάντησε ότι… «η ομάδα χρειάζεται οικονομική βοήθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Είδατε ότι το αγωνιστικό κομμάτι στελεχώθηκε άμεσα και είδατε ότι λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα. Δεν παύει όμως κάθε μήνα να υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν. Στους διακανονισμούς πληρώθηκαν προκαταβολές, αλλά κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλλονται χρήματα. Οι συμφωνίες με τους παίκτες που αποτάθηκαν στο BAT αν δεν πληρωθούν τα ποσά θα επιστρέψουν στο αρχικό σημείο τους. Δεν υπάρχουν ονόματα αλλά νούμερα. Περιμένουμε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας».

Σχετικά με το αν υπάρχει επαφή με την οικογένεια Σαββίδη ή με επιχειρηματίες. «Με τον κύριο Αμοιρίδη ήδη είμαστε σε επικοινωνία και θα είναι δίπλα μας. Με τον κύριο Σαββίδη εκκρεμεί μια συνάντηση. Είναι δύσκολο να οργανωθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο κ. Χατζόπουλος ρωτήθηκε για το ύψος των διακανονισμών αλλά και το ποσό που θα πρέπει να διατεθεί φέτος μόνο για την εξυπηρέτηση των δόσεων. «Ο προϋπολογισμός μας είναι περίπου στο 1.2 εκ. ευρώ για τη λειτουργία της ομάδας. Συνολικές οφειλές σε παίκτες προπονητές και μάνατζερ είναι γύρω στο 1εκ. Κάποιοι διακανονισμοί πάνε σε βάθος 1.5 έτους άλλοι λιγότερο. Οπότε μέσα στη χρονιά το μεγαλύτερο μέρος των διακανονισμών, περίπου 700-800 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να καταβληθούν φέτος κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε έσοδα 2εκατ. ευρώ. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για να επιτευχθεί αυτό, γι’ αυτό θα χρειαστεί η συνδρομή του λαού του ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση χρημάτων. «Στο μυαλό μας είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά όχι όπως οι προηγούμενες με ελάχιστη συμμετοχή των 30.000 ευρώ αλλά με πολύ μικρότερη ελάχιστη δυνατή τιμή. Να μπει κόσμος και να στηρίξει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα για να σωθεί θέλει μάζα, κόσμο. Από τη στιγμή μάλιστα που μάθαμε ότι η ΠΑΕ δεν θα βγάλει εισιτήρια διαρκείας, περιμένουμε τις χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδων που εξαφάνιζαν εισιτήρια διαρκείας στην Τούμπα να έρθουν και να μας βοηθήσουν. Η πρώτη χρονιά πιο σημαντική γιατί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ένα αφερέγγυο σωματείο όπου και οι παίκτες μας κοιτούσαν με μια επιφύλαξη γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωνε καλά. Αυτό θέλουμε να το αντιστρέψουμε. Να δει ο κόσμος ότι ο ΠΑΟΚ γυρίζει σελίδα και ότι έχει αρχίζει να γίνεται φερέγγυος. Γιατί είναι ένα τεράστιο σωματείο. Πέρσι είχαμε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο ματς με τον Άρη. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα τεράστιο brand απλά τόσα χρόνια, λόγω των συγκυριών και μη επίτευξης οικονομικών στόχων, υποφέρει.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην απόφαση εμπλοκής του. «Προσωπικά ξέρω που μπλέκω. Πιστεύω πολύ στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μόνο αυτός τον έχει σώσει στο παρελθόν. Αν το αφήναμε και φέτος, ο ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε. Ποιος θα έμπαινε να σώσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ; Όλοι κοιτούν και αλλάζουν δρόμο και τρέχουν. Ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα. Λέμε για τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη. Αυτός ο άνθρωπος είναι θεόσταλτος στον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται όμως να ζητάμε συνέχεια από την οικογένεια Σαββίδη, πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι».

Ο υπεύθυνος marketing, Ηλίας Πετρογιάννης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. : «Η αγορά είναι σε δύσκολη περίοδο. Ελπίζω ότι με τη σωστή οργάνωση θα καταφέρουμε να δώσουμε αξία στο προϊόν. Υιοθετήσαμε ένα project το paokforever που είναι η κινητήριος δύναμη για να βγούμε στην αγορά και να δημιουργήσουμε μια ομάδα υποστηρικτών της ομάδας».

Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γιαννακίδης, στάθηκε στην ταχύτητα των ενεργειών που έγιναν και οι οποίες οδήγησαν στην άμεση έναρξη της προετοιμασίας: «Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι ευτυχία για τον προπονητή και τον τιμ μάνατζερ να ξέρει ότι από 10 Ιουλίου θα έχει προγραμματισμό, το μπάτζετ, έτσι ώστε η ομάδα να έχει καταφέρει να ξεκινήσει την προετοιμασία της από 17 Αυγούστου. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά κι επειδή τα έχω ζήσει και ως παίκτης, μακάρι να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορονοϊού και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Το μέλος του δ.σ., Βασίλης Τριλυράκης, μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί στην εξεύρεση πόρων: «Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αδερφικού μου φίλου Θανάση Χατζόπουλου. Ο δικός μου ρόλος είναι στην οργάνωση, δεν έχω σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Γίνεται μια προσπάθεια η εταιρία να λειτουργήσει σαν κανονική ΑΕ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα έσοδα, είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει, είναι ελάχιστες οι χορηγίες και στην παρούσα στιγμή δεν έχουμε ούτε τηλεοπτικά. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια από την οικογένεια Σαββίδη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα