ΠΣΑΚ: «Προτείναμε οι χαμηλόμισθοι παίκτες να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο»

Gazzetta team
ΠΣΑΚ: «Προτείναμε οι χαμηλόμισθοι παίκτες να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο»

bet365

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ενημέρωσε για τις προτάσεις του στην τηλεδιάσκεψη με τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Basket League.

H διακοπή της Basket League έχει αποφασιστεί και απλά απομένει η απόφαση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για λήξη της σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας.

Η συζήτηση είχε να κάνει μόνο με την αποπληρωμή των παικτών και το ποσοστό των συμβολαίων που θα λάβουν.

H ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για τα πεπραγμένα στη σημερινή (2/4) τηλεδιάσκεψη

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας των ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ, με τους ιδιοκτήτες των 14 ομάδων της Basket League.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες αφορούν τα συμβόλαια των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Υπουργείο και την Ομοσπονδία, οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα.

Συζητήθηκε το ποσοστό που θα καταβληθεί στους καλαθοσφαιριστές, ενώ έγινε μεγάλη αναφορά στους αθλητές οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι και προτείναμε να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο τους.

Για πολλούς αθλητές υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και όπως είναι γνωστό, το μπασκετ έχει ημερομηνία λήξης.

Τέτοιου είδους συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να ανταλλάζουμε ιδέες για την ανάδειξη του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Μην ξεχνάμε βέβαια τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε υγεία μας. Το μπασκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα