Μέξας: «Κακή η εικόνα μας στο τέλος, αλλά δεν χάνουμε την πίστη μας»

Μέξας: «Κακή η εικόνα μας στο τέλος, αλλά δεν χάνουμε την πίστη μας»

Gazzetta team
Μέξας: «Κακή η εικόνα μας στο τέλος, αλλά δεν χάνουμε την πίστη μας»

bet365

Ο Κώστας Μέξας απέδωσε την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λήμνο στο κακό τέταρτο δεκάλεπτο της ομάδας του…

Ο προπονητής του Δικεφάλου υποστήριξε αρχικά ότι… «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ήφαιστο και τον προπονητή του για την πορεία που κάνει. Ο Ήφαιστος είναι μια ομάδα που έχει χαρακτήρα και για αυτό τον λόγο καταφέρνει να γυρίζει πολλά ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο ή να παίρνει διαφορές, όπως έγινε και με εμάς σήμερα. Εμείς για τρία δεκάλεπτα ήμασταν αρκετά κοντά στο πλάνο μας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με κάποια σκαμπανεβάσματα, τα οποία σε κάποιο βαθμό είναι λογικά.

Στο πρώτο ημίχρονο μας τιμώρησαν κάποιοι παίκτες του Ηφαίστου από το τρίποντο, χωρίς να έχουν γενικά τόσο υψηλό ποσοστό. Εμείς είχαμε αποφασίσει να ρισκάρουμε λίγο στην άμυνά τους και νομίζω ότι ο Ήφαιστος έμεινε στο παιχνίδι με αυτά τα σουτ, που ήταν «εκτός προγράμματος». Στο τρίτο δεκάλεπτο, μετά το κακό ξεκίνημα στο οποίο ο Ήφαιστος ξέφυγε με 8 πόντους, επανήλθαμε και παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε καλές συνεργασίες και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό».

Εστίασε περισσότερο στην τελευταία περίοδο και ξεκαθάρισε ότι δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα. «Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η εικόνα μας ήτα κακή, πρώτα από όλα στην επίθεση και στη συνέχεια επηρεάστηκε και το αμυντικό κομμάτι. Κάναμε εύκολα λάθη, δεν είχαμε συνεργασίες, παίξαμε με περισσότερη ντρίμπλα από όσο έπρεπε. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε ματς παίζοντας με αυτόν τον τρόπο για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο. Στην άμυνα δεν είχαμε καλές επιστροφές λόγω των κακών επιλογών στην επίθεση και έτσι ο Ήφαιστος πήρε κάποιους εύκολους πόντους, πήρε ψυχολογία και κέρδισε δίκαια.

Το 0/15 που είχαμε στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι τυχαίο, βάσει της εικόνας που είχε η ομάδα και πριν έρθω, αλλά και βάσει της ποιότητάς μας. Νομίζω ότι εφόσον από τη Δευτέρα δουλέψουμε όλοι μαζί στην προπόνηση, γιατί στη διακοπή αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθαν τα πράγματα, θα μπορέσουμε να βρούμε τους ρόλους μας και το πώς θέλουμε να λειτουργούμε στο παιχνίδι υπό συνθήκες πίεσης, όπως αυτές που βάζει ο Ήφαιστος με την άμυνά του ειδικά στην έδρα του, για να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Σίγουρα παραμένουμε σε δύσκολη θέση, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα μας και την ποιότητα των παικτών. Απλά πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες ότι η ποιότητα πρέπει να βγαίνει τις περισσότερες φορές μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και όχι με τόσες πολλές ατομικές ενέργειες».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα