ΑΕΚ: Σκέψεις για επιστροφή Σάκοτα

ΑΕΚ: Σκέψεις για επιστροφή Σάκοτα

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Σκέψεις για επιστροφή Σάκοτα

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Μούρθια και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr στην ΑΕΚ γίνονται σκέψεις επιστροφής του!

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ντούσαν Σάκοτα αποτέλεσε παρελθόν από την αγαπημένη του ΑΕΚ, μετά από πέντε χρόνια κοινής πορείας και τρία τρόπαια (Κύπελλο, BCL, Διηπειρωτικό) σε ένα χρόνο, και έφτιαξε βαλίτσες για την ισπανική Μούρθια.

Ο πρώην αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» είπε ένα συναισθηματικά φορτισμένο «εις το επανιδείν» στην «Βασίλισσα», με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, να υποστηρίζει λίγο καιρό αργότερα πως «ο Σάκοτα θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και το ίδιο θέλουμε κι εμείς», αφήνοντας έτσι την πόρτα ανοιχτή για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, δεν αποκλείεται η επιστροφή αυτή να έρθει πιο γρήγορα από το... προγραμματισμένο, αφού γίνονται σκέψεις... επαναπατρισμού.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες η Μούρθια έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς ανακοίνωσε τρεις μεταγραφές: απέκτησε τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντελρόι Τζέιμς, στη συνέχεια ανακοίνωσε τον Ρίντας Μαλμάνις από την Ρεάλ Μπέτις, και πήρε δανεικό από την Γκραν Κανάρια τον Νίκολα Ραντίσεβιτς (έδωσε δανεικό στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη τον Μανού Λεκόμτ). Οι δύο πρώτοι αγωνίζονται στην ίδια θέση με τον Ντούσαν Σάκοτα, κάτι που αναμένεται να περιορίσει αρκετά το ρόλο του και καθιστά την παραμονή του στην ισπανική ομάδα εξαιρετικά αμφίβολη - η θέση του συμπαίκτη του, Ντίνο Ράντοντσιτς, είναι επίσης επισφαλής.

Από την άλλη, στην ΑΕΚ είναι γνωστό πως ψάχνουν έναν ακόμα παίκτη εδώ και λίγο καιρό για να ενισχύσει την ομάδα, που είναι μέσα σε όλους τους στόχους της. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποκτήσουν κάποιον, αυτός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ελλάδα, καθώς στο Basketball Champions League έχουν γίνει όλες οι αλλαγές (μέχρι 2 Μαρτίου είχε δικαίωμα για τέσσερις αλλαγές, αλλά αυτές έγιναν, μετά και την έλευση του Νίκου Ζήση).

Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πως τέτοιο καιρό στην μπασκετική αγορά οι καλές επιλογές δεν είναι πολλές και έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ντούσαν Σάκοτα, από την στιγμή που και τα συναισθήματα με το σύλλογο είναι αμοιβαία κι είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση.

Βέβαια, από την πλευρά του 33χρονου διεθνούς παίκτη δεν υπάρχει κάτι «ουσιαστικό», καθώς δεν έχει έρθει σε οριστική συμφωνία ακόμα για την αποδέσμευσή του από την Μούρθια. Αυτό, ωστόσο, δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα και να επιστρέψει νωρίτερα από όσο περίμενε κι ο ίδιος, αλλά και όλοι, στην ομάδα που καταξιώθηκε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα