ΠΑΟΚ - Προμηθέας 68-76: «Διπλό» πρόκρισης για τους Πατρινούς!

ΠΑΟΚ - Προμηθέας 68-76: «Διπλό» πρόκρισης για τους Πατρινούς!

bet365

Ο Προμηθέας επικράτησε του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» με, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των Playoffs της BetshopBasketleague. Φιλότιμη προσπάθεια για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου η οποία έπαιξε με έξι επαγγελματίες παίκτες.

Κακός ρυθμός, απελπιστική αστοχία κι αρκετές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση περιλάμβανε το πρώτο ημίχρονο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ με τους μόλις έξι επαγγελματίες παίκτες έκανε φιλότιμη προσπάθεια, στηρίχθηκε στον Τζέφερσον μεταφέροντας το παιχνίδι στο καλάθι και στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκε με 19-17. Ο Προμηθέας Πατρών, μετά τα δύο πρώτα εύστοχα τρίποντα, μάταια αναζήτησε το μακρινό σουτ.

Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο δεκάλεπτο με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έπειτα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά το σκορ ήταν 21-21. Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε λύσεις από τον Φιλ Γκος και από τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ ο Προμηθέας Πατρών βασίστηκε στις δεύτερες επιθέσεις που εξασφάλισε μέσα από τα δέκα επιθετικά ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 37-35 υπέρ του Δικεφάλου ο οποίος είχε 0/7 τρίποντα και 13/23 δίποντα. Ο Προμηθέας σούταρε με το χαμηλό 38%.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός παρά το αρχικό ξέσπασμα του Προμηθέα Πατρών (37-42, 23’). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά (43-48, 28’), για να ακολουθήσει ένα 7-0 σερί του ΠΑΟΚ, το πρώτο εύστοχο τρίποντο έπειτα από 15 άστοχες προσπάθειες και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 50-48 υπέρ του Δικεφάλου.

Ο Προμηθέας ήταν πιο ουσιαστικός στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου γιατί έβαλε ταχύτητα στο παιχνίδι του και βρήκε πόντους στο transition game. Με 0-11 σερί προηγήθηκε με 52-61. Ο Λεωνίδας Κασελάκης φρόντισε για τη διατήρηση αυτής της διαφοράς (57-68, 36:30). Ο ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια επιστροφής αλλά ο Προμηθέας δεν του άφησε το παραμικρό περιθώριο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, μεγαλύτερη ποιότητα, κάποια στιγμή θα έβρισκε ρυθμό, αυτό έγινε στην τελευταία περίοδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι τρεις Έλληνες… σωματοφύλακες του Προμηθέα (σ. σ. Γκίκας, Σαλούστρος, Κασελάκης) άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του στην τελευταία περίοδο δίνοντας σκορ και τελική πάσα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Παρκς παρείχε ασφάλεια κάτω από τα καλάθια και ανανέωσε πολλές επιθέσεις για τον Προμηθέα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Χρυσικόπουλος και Τέπιτς ήταν απελπιστικά άστοχοι, εκτός κλίματος ήταν ο Μπράουν για τον Προμηθέα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ρυθμός του Προμηθέα στην τελευταία περίοδο και οι πόντοι που βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες έξω από τα 6.75.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩNA: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζέφερσον στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-35, 50-48, 68-76

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα