Ο Έλις του Προμηθέα «έσπασε» ρεκόρ 18 χρόνων

Ο Έλις του Προμηθέα «έσπασε» ρεκόρ 18 χρόνων

Gazzetta team
Ο Έλις του Προμηθέα «έσπασε» ρεκόρ 18 χρόνων

bet365

Η αναμέτρηση τη Κύμης με τον Προμηθέα είχε πολλά ρεκόρ με πρωταγωνιστή κυρίως τον Οκτάβιους Έλις.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, «Το παιχνίδι της Χαλκίδας εξελίχθηκε σε προσωπική “μονομαχία” του Κρις Χόρτον και του Οκτάβιους Έλις. Ο σέντερ της Κύμης είχε 19 πόντους και 15 ριμπάουντ και με το 7ο “double-double”, έγινε ο πρώτος της σχετικής λίστας της φετινής Basket League αφού ξεπέρασε τον Σον Έβανς του Ήφαιστου που έχει έξι. Έτσι πλέον η Κύμη έχει 11 “double-double” -δύο έχει ο Ντεκουάν Λιούις, ένα ο Ντιβόν Ουάσινγκτον και ένα είχε ο Ντεμάριους Μπολντς.

Από τα 15 ριμπάουντ του τα 13 ήταν αμυντικά κι έτσι ο Χόρτον σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου το προηγούμενο ήταν τα 12 που είχαν ο Σον Έβανς στο παιχνίδι Ήφαιστος-Λαύριο Aegean Cargo της 13ης αγωνιστικής και ο Τράβινς Ντάνιελς στο παιχνίδι Ρέθυμνο Cretan Kings-Άρης της 13ης αγωνιστικής επίσης. Ήταν η τρίτη φορά που ο Αμερικανός σέντερ μάζεψε 15 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, μετά από εκείνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Μπορεί η Κύμη να ήταν η τελική νικήτρια και ο Χόρτον να έκανε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση, όμως σε καμία περίπτωση δεν επισκίασαν την απίστευτη εμφάνιση του Οκτάβιους Έλις. Ο Αμερικανός διέλυσε όλα τα “κοντέρ” κάτι που δείχνουν οι 50 βαθμοί που είχε στο ranking που δεν αποτελούν απλά ρεκόρ περιόδου -ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 42 βαθμούς και στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Χολαργό- αλλά ρεκόρ 18 χρόνων για την Betshop Basket League και η 5η μεγαλύτερη στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!

Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ranking ήταν εκείνη της 23ης Μαίου 2001 όταν ο Μπακ Τζόνσον είχε 51 βαθμούς με τη Δάφνη στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Μίλωνα. Τότε βέβαια το σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος ήταν το tendex αλλά η μετατροπή των αριθμών του Αμερικανού φόργουορντ οδηγούσε σε ranking 51 βαθμών. Περισσότερους είχαν μόνον ο Ουόλτερ Μπέρι (61) με τον Ηρακλή σε ματς με την ΑΕΚ της σεζόν 1994-95, ο Αλεξάντερ Βολκόφ (54) με τον Ολυμπιακό κόντρα στους Αμπελόκηπους στην ίδια σεζόν (1994-95) και ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλεϊ (52) με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη τη σεζόν 1993-94.

Ο Αμερικανός σημείωσε το πρώτο του “double-double” με 35 πόντους και 13 ριμπάουντ και έγινε ο τρίτος παίκτης του Προμηθέα που φτάνει σε τέτοια επίδοση φέτος μετά τους Τερέλ Παρκς και Λάνγκστον Χολ.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της στατιστικής του όμως ίσως, ήταν η επίδοση του στα δίποντα αφού είχε 16/18. Τα 16 εύστοχα συνιστούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 12 που είχε ο Σον Έβανς στο παιχνίδι του Ήφαιστου κόντρα το Λαύριο Aegean Cargo για τη 13η αγωνιστική. Οπως και το ranking, έτσι και η επίδοση των 16 εύστοχων δίποντων, ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν. Πρόκειται για ρεκόρ 16 χρόνων αφού για να βρούμε ανάλογη αυτής, θα πρέπει να επιστρέψουμε στις 15 Δεκεμβρίου 2002 όταν ο Τζον Ουάλας είχε επίσης 16 με τον Πανιώνιο σε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Η επίδοση του Έλις κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Με αυτά τα 16 εύστοχα δίποντα μάλιστα, ο Οκτάβιους Έλις έγινε ο πρώτος της σχετικής λίστας στη διαδρομή του Προμηθέα στην Betshop Basket League. Έφτασε τα 134 και ξεπέρασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 119 στην προηγούμενη διετία.

Οι 35 πόντοι του Αμερικανού σέντερ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος μετά τους 37 που είχε ο Ουίλ Χάτσερ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο. Παράλληλα συνιστούν ρεκόρ ιστορίας για την τριετή διαδρομή του Προμηθέα στην κατηγορία αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 πόντων που είχε ο Χρήστος Σαλούστρος στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

Ακόμη με τα 13 ριμπάουντ του, ο Έλις ξεπέρασε τα 200 στην κατηγορία κάτι που έκανε χθες με τον Προμηθέα και ο Ολεξάντερ Λίποβι

Πέραν των στατιστικών επιτευγμάτων του Έλις...

*Με ένα ρεκόρ καριέρας έφυγε από την Εύβοια ο Ολεξάντερ Λίποβι μοιράζοντας οχτώ ασίστ. Το προηγούμενο ήταν εκείνο της 3ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όταν είχε επτά τελικές πάσες.

*Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι πλέον ο 4ος πασέρ του Προμηθέα στην κατηγορία. Με τις δύο ασίστ που είχε χθες στη Χαλκίδα, έφτασε τις 67 και ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ.

*Τους 700 πόντους ξεπέρασε στην κατηγορία ο Λάνγκστον Χολ που σημείωσε οχτώ στο χθεσινό παιχνίδι.

*Τα 150 κλεψίματα καριέρας έφτασε ο Νίκος Γκίκας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα