Αγγέλου: «Στην ομάδα και στους φιλάθλους υπάρχει πίεση»

Αγγέλου: «Στην ομάδα και στους φιλάθλους υπάρχει πίεση»

Gazzetta team
Αγγέλου: «Στην ομάδα και στους φιλάθλους υπάρχει πίεση»

bet365

Ο Βαγγέλης Αγγέλου παραδέχτηκε πως το τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στον Προμηθέα «πλήγωσε» τον Άρη που έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα και συνεχίζει την προσπάθειά του.

Ο προπονητής των «κίτρινων» εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα με 71-61 από τον Προμηθέα:

«Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του. Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που δεν μπορείς να προβλέψεις την εξέλιξή τους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό, με αυτό το 21-6 να μας πληγώνει και αυτό θα πρέπει να αναλυθεί.

Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τις παραμέτρους του αγώνα και τα στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι του Προμηθέα πιο επιθετικό, την σχέση ασίστ-λάθη που ήταν 19-11, το επιθετικό ριμπάουντ, με τον αντίπαλό μας να είναι η πρώτη ομάδα στην κατηγορία και τα κλεψίματα με τον Προμηθέα να είναι δεύτερη ομάδα στην κατηγορία. ‘Ολα αυτά θεωρώ ότι τα ελέγξαμε.

Προσπαθώντας, όμως, να βρούμε στα μέσα του δεύτερου 10λεπτου και στις αρχές της τρίτης περιόδου ένα rotation για ομάδα μας, δυστυχώς δεν καταφέραμε τίποτα. Όχι μόνο γιατί εμείς δεν ήμασταν καλοί, αλλά γιατί ο Προμηθέας ήταν ίσως πιο αποφασιστικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίσαμε να παίξουμε πιο γρήγορα και να ρισκάρουμε, όμως πολύ δύσκολα μπορείς να πας σε έναν τέτοιο ρυθμό σε όλο το ματς. Στα τελευταία 3'-4' που συμβαίνουν τα πάντα, πήραμε 4 αποφάσεις αντίθετες. Χάσαμε 2 αμυντικά ριμπάουντ, χάσαμε 2 βολές, κάναμε και 2 κακές επιλογές στην επίθεση.

Αυτά είναι 6 κατοχές, που ενώ μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ, στο τέλος αυτές οι επιλογές μας στοίχισαν. Εμείς βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Είναι λογικό και ο Προμηθέας να έχει κάποια κούραση από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε, επίσης στην κάμερα της ΕΡΤ όπου ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα συγκέντρωσης: «Είναι και θέμα συγκέντρωσης, είναι και θέμα πίεσης και το τρίτο είναι ότι το μπάσκετ είναι άθλημα που θα πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε πολλούς τομείς. Υπάρχει πρόσθετη πίεση και πρόσθετη πρόκληση στον Άρη. Η πρόκληση είναι πιο σημαντική από την πίεση. Αν μπορεί να αντέξει κάτω από πίεση, τότε εξελίσσεται ένας παίκτης. Στην ομάδα και στους φιλάθλους, όπως είδατε, υπάρχει μια πίεση. Ο Άρης είναι δύσκολο να διαχειριστεί συνεχόμενες ήττες. Πιστεύουμε στην ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα