Παπαθεοδώρου: «Καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει»

Παπαθεοδώρου: «Καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει»

bet365

Ο ΠΑΟΚ άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην Basket League και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στα καλά κομμάτια της ομάδας, τις 22 ασίστ και την εμφάνιση του Γιανίκ Μορέιρα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στα μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης που είχε η ομάδα του σε σύγκριση με τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο ενώ ανέφερε ότι το παιχνίδι κρίθηκε όταν o «Δικέφαλος» ανέβασε τον ρυθμό στην άμυνα και έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση…

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και την προσπάθεια που έκαναν σήμερα. Είχαμε απέναντί μας μια καινούρια ομάδα με πάρα πολλά νέα πρόσωπα και έτσι είναι λογικό να μην είναι στην κατάσταση ετοιμότητας που θα ήθελε, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόσθεσαν δύο κομβικούς παίκτες τις τελευταίες 15 μέρες. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός στα καλά μας κομμάτια, όταν ανεβάσαμε ρυθμό στην άμυνα μας, αντιδράσαμε πιο σωστά στις άμυνες που επέλεξε να παίξει το Ρέθυμνο.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Βρήκαμε καλές επιλογές, ευστοχήσαμε σε κάποια σουτ και σε συνδυασμό με κάποια σουτ ειδικά στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου είχαμε μια διαφορά ασφαλείας και είναι σημαντικό για εμάς ότι ξεκινήσαμε με νίκη στο πρώτο μας παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε το επόμενο παιχνίδι την Τρίτη στην Ευρώπη και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά να παρουσιαστούμε σε κάθε αγώνα και καλύτεροι. Θέλω να ευχηθώ στο Ρέθυμνο και προσωπικά στον κόουτς καλή συνέχεια στην πρώτη του ουσιαστικά σεζόν ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της Basket League. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ελπίζω να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο του σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του μετά από τη νίκη επί του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για τα καλά κομμάτια της ομάδας: «Θεωρητικά πιστεύουμε κι εμείς ότι κάθε μέρα που περνάει, βάζοντας δουλειά και προπόνηση, είτε αυτή είναι σε αγώνες είτε στην προπόνηση, θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά σίγουρα όχι αυτή που απαιτείται. Διαβάσαμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και με την ποιότητα που έχουν οι παίκτες μας, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τις 22 ασίστ που μοίρασε η ομάδα: «Όταν καταφέρνεις και μοιράζεις την μπάλα καλά, δείχνει μια μεγαλύτερη ποιότητα η ομάδα και μια καλύτερη λειτουργία. Στον αγώνα Κυπέλλου είχαμε 23 ασίστ, σήμερα 22 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή οι περισσότερες από τις ασίστ που μοιράζουμε είναι περισσότερο λόγω της ατομικής ποιότητας των παικτών, παρά λόγω της ομαδικής μας λειτουργίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε μέρα θα κάνουμε 22 ασίστ. Παίζει ρόλο τι σου δίνει ο αντίπαλος, παίζει ρόλο αν θα μπουν τα σουτ, αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο θέλουμε να χτίσουμε».

Για την εικόνα του Γιανίκ Μορέιρα: «Η ομάδα έχει ένα ρόστερ στο οποίο μπορούν να προσφέρουν όλοι ανά πάσα στιγμή, οπότε για να προλάβω ερωτήσεις και για άλλον αγώνα, θα συμβεί κι άλλη φορά σε έναν αγώνα κάποιος να παίξει λιγότερο και κάποιος άλλος να είναι πρωταγωνιστής. Θα γίνεται αυτό φέτος. Ο Μορέιρα ταίριαζε σήμερα, γιατί το Ρέθυμνο έχει δύο δυνατά παιδιά, τον Κλάντον και τον Γλυνιαδάκη»

Για τον αγώνα με τη Βενέτσια: «Φεύγουμε τη Δευτέρα για ένα δύσκολο παιχνίδι σε διαφορετική διοργάνωση. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία μας για αυτό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα