Ο Άρης της επόμενης χρονιάς

Ο Άρης της επόμενης χρονιάς

Ο Άρης της επόμενης χρονιάς

bet365

Το gazzetta.gr εξηγεί τι φανερώνουν οι μέχρι στιγμής κινήσεις του Βαγγέλη Αγγέλου και στέκεται στη σημασία της παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη αλλά και στα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Άρης αναγκάζεται να πορευτεί με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από τη στιγμή που οι οικονομικοί του στόχοι για την «ελάφρυνση» του χρέους δεν συμπίπτουν με τα «θέλω» των πιστωτών. Ως εκ τούτου, μετά την αρχική αισιοδοξία για τη διευθέτηση των περισσότερων υποθέσεων, μάλλον ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα και η διαπίστωση ότι θα χρειαστεί χρόνος και διαπραγμάτευση για να επιτευχθούν συμφωνίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, περιορίζεται σε ψώνια από μια μικρή δεξαμενή παικτών, με το ταυτόχρονο μειονέκτημα της αδυναμίας παροχής μεγάλων συμβολαίων στους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που απασχόλησαν τον Βαγγέλη Αγγέλου, το αποτέλεσμα των συζητήσεων δεν ήταν το επιθυμητό. Με συνέπεια, να εξετάζονται εναλλακτικά πλάνα για τη στελέχωση της φροντ λάιν.

Ξεκινώντας από την περιφερειακή γραμμή, είναι προφανές πλέον ότι η υπόθεση-καταλύτης είναι αυτή του Λευτέρη Μποχωρίδη. Έχοντας ως βασικό άξονα της δημιουργία ενός αγωνιστικού μοντέλου, ο Άρης πολύ λογικά προτείνει πολυετή συμβόλαια τα οποία όμως εμπεριέχουν και τρόπο… εξόδου. Στην περίπτωση του Μποχωρίδη, η βασική διαφορά δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα της επόμενης χρονιάς, όσο μ’ αυτά που οφείλονται από την προηγούμενη. Το ποσό ξεπερνά τα 30.000 ευρώ και στις συζητήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση καθώς η πρόταση του Άρη για «κούρεμα» του χρέους σε επίπεδο 50% με ταυτόχρονη αποπληρωμή του σε βάθος τριετίας ή τετραετίας δεν έγινε δεκτή.

Θεωρητικά, η υπόθεση του Μποχωρίδη θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του παίκτη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική. Το ζήτημα δεν είναι αγωνιστικό – προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις μεταξύ του αθλητή και του Βαγγέλη Αγγέλου – αλλά οικονομικό. Και μένει να φανεί αν θα βρεθεί σημείο τομής. Πάντως, στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης Αγγέλου με τον αθλητή, του ζήτησε να μιλήσει μαζί του πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση σε επίσημο επίπεδο.

Έλληνες, ξένοι και Μποχωρίδης

Στο ενδεχόμενο παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη ουσιαστικά θα έχει μπει αρκετό νερό στ’ αυλάκι για την θωράκιση της περιφερειακής γραμμής καθώς ήδη υπάρχουν οι Δημήτρης Βεργίνης, Δημήτρης Φλιώνης, Μπορίς Νταλό, Γκάρι Μπελ. Υπό προϋποθέσεις μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης κι αυτές σχετίζονται με τον ρόλο που θα έχει ο αθλητής καθώς θα χρησιμοποιείται τόσο στη θέση «3» όσο και στη θέση «4».

Το ενδεχόμενο προσθήκης κι άλλου Έλληνα παίκτη θα εξαρτηθεί από την τελική έκβαση των υποθέσεων των ξένων και της υπόθεσης Μποχωρίδη. Για παράδειγμα, ο Άρης βρίσκεται στο στάδιο των τελικών συζητήσεων με τον Τι Τζέι Μπρέι και πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει συνάντηση του Βαγγέλη Αγγέλου με τον αθλητή στο Las Vegas για να κλείσει και τυπικά η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες συμφωνίας είναι αρκετές. Ο Άρης θα αναγκαστεί να κοιτάξει τις εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει η αγορά στην περίπτωση μη παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη. Τότε δηλαδή θα ασχοληθεί έντονα με τον Μιχάλη Λούντζη.

Ο Τζόουνς και οι «ψηλοί»

Η απόκτηση του Λάκι Τζόουνς επίσης αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Βαγγέλη Αγγέλου, γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου έδωσε άπλετο χρόνο στον Αμερικανό. Στο μυαλό του προπονητή του Άρη, ο Τζόουνς θα αγωνίζεται περισσότερο στο «4» και λιγότερο στο «3», έτσι μπορεί να εξηγηθεί εξάλλου το σχέδιο με την ταυτόχρονη παρουσία των Γκάρι Μπελ, Τι Τζέι Μπρέι.

Είναι υποχρεωμένος όμως να εξετάσει και το ενδεχόμενο αρνητικής απάντησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποταθεί στον Ραμόν Χάρις ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Αμερικανός είχε 9.3 πόντους και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο την περσινή σεζόν.

Στο σενάριο απόκτησης του Τζόουνς ή του Χάρις, ο Άρης θα έχει καλύψει τις τέσσερις από τις έξι θέσεις των ξένων. Και θα χρησιμοποιήσει αυτές που απομένουν για την προσθήκη ενός πάουερ φόργουορντ κι ενός σέντερ. Στο προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις με τον Μάικ Κάιζερ και τον Γκάρι ΜακΓκι. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι οι βασικές επιλογές.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Καββαδά

Οι δεύτερες σκέψεις σχετίζονται με την επιθυμία απόκτησης του Βασίλη Καββαδά. Εκφράστηκε ενδιαφέρον στον ατζέντη του αθλητή, σύντομα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στην πραγματικότητα όμως προέχει να διευθετηθεί η οφειλή για την οποία μάλιστα ο παίκτης δικαιώθηκε στη FIBA. Η ουσία είναι ότι στην περίπτωση που δημιουργηθούν ρεαλιστικές πιθανότητες συνεργασίας με τον Καββαδά, τότε ο Άρης θα εγκαταλείψει την περίπτωση του ΜακΓκι και θα εξετάσει πιο θερμά το ενδεχόμενο παραμονής του Ιβάν Μάρας. Με τον Μαυροβούνιο σέντερ υπάρχει ανοιχτή γραμμή, βρίσκεται εξάλλου στη Θεσσαλονίκη και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και διαπιστώθηκε ότι η επιθυμία για συνεργασία είναι κοινή.

Η έλλειψη καθαρών «4αριών»

Το βασικό πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι η απουσία «καθαρών» πάουερ φόργουορντ τόσο από την ξένη όσο και από την ελληνική αγορά, δεδομένου του ότι ο Άρης μπορεί να αποκτήσει μόνο παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα. Τα δεδομένα επί τούτου θα αλλάξουν στην περίπτωση που προκύψει αποδέσμευση αθλητή από ομάδα της Basketleague. Γι’ αυτόν τον λόγο κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες απόκτησης παικτών όπως οι Σλαφτσάκης, Νταλό οι οποίοι κατά συνθήκη μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο back up «4αριών».

Σημασία έχουν τα σχήματα

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους, οι προπονητές δεν κοιτούν θέσεις αλλά σχήματα. Αυτό κάνει και ο Αγγέλου. Βλέπει τα χαρακτηριστικά των παικτών και τη δημιουργία σχημάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο κοίταξε και θέλει να κλείσει παίκτες οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Παραδείγματος χάρη, οι Μποχωρίδης, Φλιώνης, Βεργίνης παίζουν στο 1-2. Στο μυαλό του προπονητή του Άρη, ο Μπορίς Νταλό μπορεί να αγωνιστεί από το «1» έως το «4». Ο Τι Τζέι Μπρέι μπορεί να ανταποκριθεί στο 2-3, σε αντίθεση με τον Γκάρι Μπελ ο οποίος είναι καθαρά σούτινγκ γκαρντ. Λάκι Τζόουνς και Διαμαντής Σλαφτσάκης δοκιμάστηκαν τόσο στο «3» όσο και στο «4» όπως και ο Ραμόν Χάρις, ενώ ο Μάικ Κάϊζερ παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν, αναλόγως της αγωνιστικής λογικής της ομάδας. Δεν έχουν δεύτερη θέση οι Χρηστίδης, Βουλγαρόπουλος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα