Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 115-85

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 115-85

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ την οποία... προσγείωσε απότομα (115-85) μετά την κατάκτηση του BCL ενώ ταυτόχρονα διατήρησε και το αήττητο 25/25 στο πρωτάθλημα της Basket League μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Από τη μία οι πανηγυρισμοί στις τάξεις της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Basketball Champions League δεν είχαν κοπάσει! Από την άλλη μπορεί να υπήρχε η πικρία για τον αποκλεισμό από το Final 4 ωστόσο υπάρχει παράλληλα και η μεγάλη «δίψα» για την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί τα πάντα να κρίνονται στους τελικούς, παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους ενόψει των playoffs! Όχι μόνο επικράτησαν απέναντι στην ΑΕΚ την οποία και «προσγείωσαν» απότομα στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά έκαναν και πραγματική επίδειξη δύναμης, κάτι που φαίνεται και από το τελικό σκορ (115-85).

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο όταν άνοιξε τελείως η διαφορά στο σκορ (17π., 6ασ.) την ώρα που ο Λοτζέσκι (15π.) είχε 6/6 δίποντα, ο Γκιστ (14π.) 6/7 σουτ, και ο Μήτογλου 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Συνολικά τα ποσοστά ήταν εξαιρετικά για τους «πράσινους» οι οποίοι είχαν 65% στα δίποντα (36/55) και 58% στα τρίποντα (10/17). Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είχε μόλις 5/16 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, πολύ πιο αποφασισμένη και πολύ πιο έτοιμη σε σχέση με την ΑΕΚ. Άλλωστε στις τάξεις της Ένωσης ακόμα δεν είχε στεγνώσει η σαμπάνια από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League και ήταν λογικό και επόμενο να έχουν «αδειάσει» όλοι από το μεγάλο επίτευγμα της περασμένης εβδομάδας. Κάτι που δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Με τον Νικ Καλάθη να κρατάει γερά την μπαγκέτα του ενορχηστρωτή (5π., 6ασ., 2ρ., στο πρώτο ημίχρονο) οι «πράσινοι» άρχισαν να «ανοίγουν» από νωρίς την ψαλίδα της διαφοράς και να φτάνουν στο +13 (21-8) λίγο μετά από πέντε λεπτά αγώνα στο ΟΑΚΑ. Η καλή άμυνα και το transition παιχνίδι ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν στις τάξεις του Παναθηναϊκού, την ώρα που η ΑΕΚ έμοιαζε... ανήμπορη να αντιδράσει και να μπει στο ματς.

Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +19 (44-25) στο 15', με τον Ντίνο Μήτογλου να δίνει πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο και να παίρνει το χειροκρότημα του κόσμου ενώ είχαν σκοράρει οι 10 κι από τους 12 παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Καταλανός προπονητής σε αυτό το διάστημα.

Εκείνος που προσπαθούσε να γυρίσει την κατάσταση για λογαριασμό της ΑΕΚ ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα (9π., στο α') και με τη βοήθεια του Ξανθόπουλου έγινε ένα επιμέρους 2-11 μειώνοντας στους 10 πόντους (46-36) λίγο πριν από το ημίχρονο (51-38). Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά εύστοχοι στο πρώτο μισό του ματς έξω από τα 6.75 μέτρα (5/9 τρίποντα) σε αντίθεση με την ΑΕΚ (2/8 τρίποντα) που στηρίχθηκε πολύ σε πόντους από το «ζωγραφιστό» έχοντας 62% στα δίποντα (15/24) στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά ολοένα και έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις φτάνοντας και στο +24 (83-59) με τη λήξη της περιόδου. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» συνέχισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Ο Καλάθης δημιουργούσε ενώ οι Γκιστ, Αντετοκούνμπο, Λεκαβίτσιους και Μάικ Τζέιμς οδηγούσαν τους «πράσινους» στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν 32 πόντους σε αυτό το διάστημα, την ώρα που από την ΑΕΚ οι Λαρεντζάκης και Χάρις προσπαθούσαν να κρατήσουν τα... προσχήματα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πήρε 22 πόντους ο Παναθηναϊκός στο ανοικτό γήπεδο και άλλους 13 από λάθη αντιπάλων. Επίσης πήρε εννέα ριμπάουντ περισσότερα, υπέπεσε σε μόλις πέντε λάθη ενώ είχε και 63% στα εντός παιδιάς (46/72 σουτ).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού έχοντας 17 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 6 ασίστ σε 22' ενώ πολύ καλός και ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους (6/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ σε 20'.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Απαρατήρητοι οι Μάικ Γκριν (2π., σε 8') και Ντελρόι Τζέιμς (2π., σε 14') από πλευράς ΑΕΚ.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ΑΕΚ να φανεί απειλητική μετά το come back της δεύτερης περιόδου, στέλνοντας τον δείκτη του στο σκορ στο +24.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο κρυφός ήρωας του Παναθηναϊκού έχοντας 12 πόντους με 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/4 βολές και 7 ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: H εντυπωσιακή ενέργεια του Νικ Καλάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με μια προσποίηση «έσπασε» δύο φορές τους αστραγάλους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος σωριάστηκε στο παρκέ και στη συνέχεια ο φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού ευστόχησε στο floater που επιχείρησε.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα απολύτως. Η ΑΕΚ σίγουρα το κακό ποσοστό στα τρίποντα και την αδυναμία να ανταποκριθεί και να φανεί ανταγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 51-38, 83-59, 115-85

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα