Κύμη - Κόροιβος 62-60

Gazzetta team
Κύμη - Κόροιβος 62-60

bet365

Ο Κόροιβος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Πανιωνίου και να «κλειδώσει» τη παραμονή αλλά ο Λάνγκφορντ ήταν άστοχος στο «ζευγάρι» των βολών στο τέλος και ηττήθηκε στην Κύμη με 62-60.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Αμαλιάδας θα τα παίξει «όλα για όλα» την τελευταία αγωνιστική κόντρα στα Τρίκαλα εντός έδρας, όπου με νίκη θα παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Κάτι που θα μπορούσε να κάνει από την αναμέτρηση στην Κύμη, αλλά ο Κέβιν Λάνγκφορντ δεν ήταν ψύχραιμος ώστε να ισοφαρίσει με δύο βολές στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Έτσι, η Κύμη ήταν η ομάδα που επικράτησε με 62-60 και άρχισε ήδη να σκέφτεται τα playoffs. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να δώσουν... αξία στην φοβερή τους ανατροπή στην τελευταία περίοδο.

Συγκεκριμένα είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 53-41 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά με ένα φοβερό σερί 15-0 κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 56-53 και αν δώσουν άλλο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Κάρσον ήταν εκείνος που είχε αναλάβει δράση σε αυτό το διάστημα ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα της Κύμης κατάφερε να πάρει εκ νέου τα ηνία αφήνοντας στο «μηδέν» τον Κόροιβο το τελευταίο ενάμιση λεπτό.

Το 57-60 ύστερα από το καλάθι του Σπυριδωνίδη στο 01:21 ήταν και οι τελευταίοι πόντοι των φιλοξενούμενων. Με τρίποντο ο Μακ Φάντεν έφερε το ματς στα ίσια, ο Πόσλι αστόχησε για τον Κόροιβο και ο Τζόουνς με layup στα 07'' έδωσε το προβάδισμα στην Κύμη (62-60) το οποίο έμελλε και να «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αφενός η Κύμη επικράτησε επειδή ο Λάνγκφορντ ήταν άστοχος στις δύο βολές στο τέλος του αγώνα. Αφετέρου επειδή στο τέλος δεν... πτοήθηκε από την ανατροπή του Κόροιβου και το 0-15 σερί στην τέταρτη περίοδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άγγελος Τσαγκαράκης ήταν εκείνος που είχε χαρίσει το προβάδισμα των 12 πόντων μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου έχοντας 11 πόντους με 3/8 σουτ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κέβιν Λάνγκφορντ όχι μόνο ήταν μοιραίος με 0/2 βολές στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα, αλλά και... ωσεί παρών καθ' όλη τη διάρκεια του ματς έχοντας 0/5 σουτ και 2 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του -αρνητικού κατά τ' άλλα- Μακ Φάντεν ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα με το οποίο έφερε το ματς στα ίσια (60-60)

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζόουνς ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν ουσιαστικά την Κύμη έχοντας 8 πόντους και 3 ασίστ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το καλαθι του Τζόουνς στα 7'' πριν από το τέλος του αγώνα με το οποίο έδωσε προβάδισμα 62-60 στην Κύμη.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Η Κύμη τα 19/54 σουτ και το ποσοστό του 35% ενώ ο Κόροιβος τα 4/14 τρίποντα και τα 16 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 40-26, 53-41, 62-60

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα