Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει τις διαφοροποιήσεις που προκάλεσαν στην μάχη της παραμονής, της οκτάδας και της τετράδας, τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, στέκεται στο κουράγιο που πήρε ο Πανιώνιος, που όμως έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Κόροιβο, υπενθυμίζει άνοδο του ΠΑΟΚ και περιμένει την απόφαση που "χρωστάει" ο Πασκουάλ.

7ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκαν 21 αγωνιστικές για να αναρριχηθεί για πρώτη φορά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, για να συνειδητοποιήσει ότι βαθμολογικά, ο βασικός κερδισμένος του τριημέρου ήταν ο Πανιώνιος. Με δεδομένο ότι έπιασε στις 6 νίκες τον Κόροιβο και υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία, μπορεί να νιώθει ότι πλέον κρατάει την τύχη της παραμονής στα χέρια του. Είναι όμως προφανές ότι και η ομάδα της Αμαλιάδας δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Με δεδομένο ότι τα Τρίκαλα δεν έχουν πια ελπίδες, θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν η δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2 δεν κριθεί μεταξύ αυτών των δυο ομάδων.

Μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσα ματς «τελικούς» έχουν να παίξουν οι δυο τους.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έχει να παίξει κατά σειρά με τα Τρίκαλα (εκτός), τον Ολυμπιακό (εντός), τον Άρη (εκτός),τον ΠΑΟΚ (εντός) και το Ρέθυμνο (εκτός).

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, έχει να παίξει με τον Φάρο Λάρισας (εντός), τον γειτονικό Προμηθέα (εκτός),τον Παναθηναϊκό (εντός), την Κύμη (εκτός) και τελευταία αγωνιστική με τα Τρίκαλα(εντός).

Με μια πρώτη ματιά, το πρόγραμμα του Κόροιβου δείχνει λιγότερο σκληρό για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι έχει τρία εντός έδρας ματς, εκ των οποίων τα δυο μπορεί να νικήσει (Φάρος, Τρίκαλα) και ο δεύτερος ότι παίζει με τα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική, τότε που ένας θεός ξέρει σε ποια κατάσταση θα φτάσουν να παίζουν. Μην ξεχνάμε ότι στην Κύμη πήγαν με οκτώ παίκτες και ουσιαστικά έπαιξαν με έξη. Αντίθετα, ο Πανιώνιος, έχει δυο ματς εντός από τα οποία το ένα είναι απίθανο να το αγγίξει (Ολυμπιακό) και το δεύτερο (με τον ΠΑΟΚ) θα πρέπει να πιάσει τα όριά του για να μπορέσει να λυγίσει μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην τετράδα. Επιπλέον παίζει με τα Τρίκαλα εκτός και μάλιστα αμέσως μετά το Πάσχα, σε μια εποχή που ακόμη προσπαθούν να παλέψουν όσο τους κρατούν τα πόδια τους. Υπό αυτή την έννοια, κατ’ αρχάς όποιος δεν νικήσει τα Τρίκαλα κινδυνεύει να συμπαρασυρθεί μαζί τους, ενώ η σωτηρία του Πανιωνίου περνάει περισσότερο μακριά από την Ν. Σμύρνη, όπου μέχρι τώρα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Θα καταφέρει να «κλέψει» ένα ματς στον Άρη ή στο Ρέθυμνο, που ελόγου τους δεν δικαιούνται να νιώθουν τόσο άνετα, ή να παίξουν αδιάφορα.

Πάντως η νίκη των «κυανερύθρων» επί του ποιοτικού Λαυρίου είχε δυο σημεία αναφοράς: το ένα ήταν η εκθαμβωτική εμφάνιση των δυο σέντερ του Κράβιτς (24π.) και του Σαρικόπουλου(16π.) που πέτυχαν τους 40 από τους 72 πόντους της ομάδας, επίτευγμα σπάνιο για δυο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση και το δεύτερο ήταν οι καταγγελίες των φιλοξενουμένων για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια, πριν από το ματς. Θα έβαζα κι ένα τρίτο: ήταν τόσο το άγχος τους που δεν μπορούσαν να πάρουν βοήθεια από την περιφέρεια, με εξαίρεση το ξέσπασμα του Κάμινγκς και ότι ενώ είχαν το ματς στα χέρια τους σώθηκαν επειδή το Λαύριο, που είχε ιδανική διαιτησία για εκτός έδρας ματς, δεν βρήκε αντίδοτο στους ψηλούς και γιατί ο Νίξον δεν άντεξε να τελειώσει την τελευταία επίθεση.

Ο Φάρος Λάρισας, εξαργύρωσε την επιλογή του Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ, που σκόραρε 8 καθοριστικούς πόντους στο φινάλε, άρπαξε τη νίκη από τον ασταθή φέτος Κολοσσό και συμπλήρωσε τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς που του επιτρέπουν, με 8 νίκες πλέον και κάποιες καλές διαφορές, να νιώθουν ότι με μία ακόμη καθάρισαν τη μπουγάδα.

Συνωστισμός προέκυψε στην 3η θέση, στις 13 νίκες, με φόντο την είσοδο στην τετράδα για την οποία διαγκωνίζονται πλέον τέσσερις ομάδες για δυο θέσεις. Το Λαύριο, ο Προμηθέας(έχει νικήσει δυο φορές τον ΠΑΟΚ και έχει να υποδεχθεί το Λαύριο), ο «καυτός» ΠΑΟΚ και φυσικά ΑΕΚ . Οι δυο "δικέφαλοι" παίζουν μεταξύ τους στο «Νίκος Γκάλης» την μετά το Πάσχα και, ειδικά για την Ένωση που θα είναι γηπεδούχος, ούτως ή άλλως θα παίξει σημαντικό ρόλο η έκβαση της μάχης με την Στρασμπούρ για την πρόκριση στο final4 του Champions League.

Με αυτά και μ’ εκείνα, από την στιγμή που η Κύμη έχει βρει τρόπο να νικάει, ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά (όπως έγινε με τα Τρίκαλα) και έχει εγκατασταθεί στην 7η θέση προβάλλοντας σοβαρές αξιώσεις για την παρθενική της είσοδο στα playoffs, Κολοσσός και κυρίως το Ρέθυμνο, κινδυνεύουν να κάνουν βήμα πίσω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν που αποτελούσαν τη βιτρίνα της περιφέρειας.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αφήνουμε τελευταίους τους «αιώνιους» και τη σχέση τους με το πρωτάθλημα, από την στιγμή που έχουν τακτοποιήσει τους λογαριασμούς τους και κάνουν συντήρηση ενόψει της πιο κρίσιμης φάσης της Euroleague. Μόλις, την Παρασκευή το βράδυ, οριστικοποιηθεί η θέση και ο αντίπαλός τους, ξεχάστε τους μέχρι να έρθει η ώρα να παίξουν για τον τίτλο.

Για τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πότε και με ποια κριτήρια, ο Πασκουάλ θα αποφασίσει για την τελική εξάδα των ξένων, από τους συνολικά εννέα που έχει στη διάθεσή του. Μοιάζει απίθανο να μην συμπεριλάβει σε αυτήν τον Τζέιμς κι έχει ενδιαφέρον αν θα θεωρήσει ότι ο δυναμικός αλλά άπειρος στην Ευρώπη Πέιν, θα προτιμηθεί για την τελική φάση της ελληνικής λίγκας από άλλους πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες.

Για τον Ολυμπιακό, που κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά την φέτος την ΑΕΚ, μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου και το ματς του πρώτου γύρου, σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα (έξω Τομπσον και Ουίλτζερ). Ωστόσο, για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι η ΑΕΚ, είναι μια ομάδα που μπορεί να του βάλει πρόβλημα, αν συναντηθούν στα playoffs κυρίως γιατί φέτος δεν υστερεί απέναντί του στην αθλητικότητα και γιατί τα γκαρντ της μπορούν να του δημιουργήσουν πολλά ρήγματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος