Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο ρόλος της διοικούσας

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο ρόλος της διοικούσας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο ρόλος της διοικούσας

bet365

Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι των ΚΑΕ Άρης, ΑΣ Άρης και Νίκου Λάσκαρη επεξεργάζονται σχέδιο με το οποίο θα μετοχοποιεί μεν τα χρήματα που έχει βάλει ο Νίκος Λάσκαρης αλλά ταυτόχρονα θα ανοίγει ο δρόμος μείωσης του ποσοστού του.

Στις συζητήσεις μεταξύ της ομάδας επιχειρηματιών που εκπροσωπεί ο Παναγιώτης Καπάζογλου με τον Νίκο Λάσκαρη διαπιστώθηκαν (κυρίως) δύο εμπόδια. Το πρώτο, το οποίο παραμένει αξεπέραστο, αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο. Υπό την έννοια ότι ο κ. Καπάζογλου ζήτησε την καταβολή εγγυήσεων για ένα ποσό το οποίο (στο τέλος της φετινής χρήσης) υπολογίζεται περίπου στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο σχετίζεται με τα χρήματα που φέρεται να έχει βάλει ο Νίκος Λάσκαρης στην ΚΑΕ – υπό τη μορφή ταμειακών διευκολύνσεων από εταιρίες που του ανήκουν.

Το πρώτο παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δεν μπορεί να καταβάλλει εγγυήσεις. Σε ότι αφορά το δεύτερο, οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι των εμπλεκόμενων πλευρών επεξεργάζονται σχέδιο το οποίο προβλέπει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την ταυτόχρονη μετοχοποίηση των χρημάτων που έχει βάλει ο κ. Λάσκαρης και στη συνέχεια τη μείωσης της αγοραστικής αξίας της κάθε μετοχής για να ακολουθήσει και η συμμετοχή (στην αύξηση) των επιχειρηματιών που σκοπεύουν να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα μειωθεί και το ποσοστό των μετοχών του Νίκου Λάσκαρη.

Πάμε στον ρόλο της διοικούσας επιτροπής. Ο Νίκος Λάσκαρης έδωσε τη συγκατάθεσή του στην παραχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρίας γιατί πολύ απλά η ομάδα παρουσιάζει διοικητικό κενό, υπάρχει μια καθημερινότητα την οποία θα πρέπει να διαχειριστεί και απαιτείται η δραστηριοποίηση ανθρώπων που έχουν την εμπειρία διοίκησης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημοποιηθεί τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναλάβουν αυτόν τον ρόλο, ούτε ο αριθμός αυτών και οριστικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα